Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Mittbacken lämnar Degerfors – fortsätter karriären utomlands

Publicerad:
Sean Sabetkar lämnar Degerfors IF.
Sean Sabetkar lämnar Degerfors IF. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Degerfors IF och Sean Sabetkar väljer att bryta kontraktet i förtid. Det meddelande klubben på måndagen.

Enligt uppgifter till Sportbladet fortsätter mittbacken karriären utomlands.

Torsdagens match mot Hammarby blir Sabetkars sista i klubben.

Så här säger han till klubbens hemsida:

”Allting som har en början har ett slut. Det finns många jag vill tacka så jag ska försöka hålla det kort. Först och främst vill jag tacka Patrik Werner och hela tränarstaben som valde att tro på mig och ge mig möjligheten att spela fotboll på den högsta nivån i Sverige – något som varit en dröm sedan barnsben.

Tack till medicinska teamet med Natalie i spetsen – Natalie, du är facit.

Sedan vill jag tacka mina lagkamrater som förgyllt varenda dag senaste åren – jag uppskattar er alla.

Jag vill även tacka er supportrar som stöttat och rest land och rike för att tillsammans plocka poäng. Även ett stort tack till er alla som personligen skrivit till mig under åren både när det gått bra och mindre bra – ni vet vilka ni är.

Det finns också många ideella krafter runtomkring klubben som hjälps åt för att driva klubben framåt – ni är maskiner rakt av.

Sist och störst vill jag tacka Stisse och Bengan, det finns inte superlativ nog för att beskriva er – ni är Degerfors IF.

På återseende och glöm inte att välja glädjen, uppskatta livet och se framåt – det är ju trots allt alltid en ny dag imorn’.

”Vice sportchef”

Sportchefen Patrik Werner:

– Sean är en bra fotbollsspelare men framför allt en grym människa. Hans betydelse på planen och i omklädningsrummet har varit enorm och han har varit oerhört professionell under hela sin vistelse. Vi kommer definitivt att hålla kontakten framöver och han är välkommen att axla rollen som vice sportchef när han lagt av med fotbollen. En oerhört fin människa som jag önskar all lycka framöver.

Sabetkar kom till Degerfors från Västerås inför säsongen 2021.

Totalt blev det 46 framträdanden i allsvenskan för bruksklubben.

Enligt Sportbladet kommer Sabetkar inom kort att presenteras av thailändska klubben Prachuap F.C.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollPatrik WernerSean Sabetkar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.