Hoppa till huvudinnehållet

Facken inte nöjda med engångsbeloppet: ”Får glasspeng till sommaren”

Publicerad:
Reporter Maiken Kettil Schough
Maiken Kettil Schough
maiken.kettil.schough@kt-kuriren.se
Tony Ring tyckte under tisdagens fullmäktige att det var ynkligt att fackliga representanter kallat engångsbeloppet för glasspeng. Det visade sig att det var något som lärarkollegor till Charlie Jarl, facklig representant, tyckt.
Tony Ring tyckte under tisdagens fullmäktige att det var ynkligt att fackliga representanter kallat engångsbeloppet för glasspeng. Det visade sig att det var något som lärarkollegor till Charlie Jarl, facklig representant, tyckt. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Kommunalrådet Tony Ring (M) kallade fackets uttalande om engångsbeloppet för ynkligt under tisdagens fullmäktige. Ett uttalande som refererade till beloppet som glasspengar.

– Det är inte jag personligen som har sagt det. Det är vad mina kollegor uttryckt och vad jag har förmedlat vidare till tidningen, Vi lärare, säger Charlie Jarl, ordförande för Sveriges lärare i Karlskoga och gymnasielärare.

Han tillägger:

– Det är ett intressant faktum att Tony Ring läser tidningen men inte lyssnar mer på mötena.

Charlie Jarl menar att Sveriges lärares medlemmar i Karlskoga har ett växande misstroende mot styrningen i kommunen.

– Vi har haft en löneökning på fem procent de senaste åren medan kommunen har haft en vinst på 22,5 procent, säger han.

Att medlemmarna kallar det för glasspengar är inte så konstigt enligt Charlie Jarl.

– Vi får en liten glasspeng till sommaren – så känner våra medlemmar. Men det är bra att Tony Ring uppmärksammar de känslorna, säger han.

På krigsstigen

Inte heller fackförbundet Vision är nöjda med hur förhandlingarna gått.

– Det är ett politiskt påhitt med engångsbelopp. Vi har inte enats om någonting. Våra medlemmar har varit väldigt upprörda, säger Larsa Josefsson, företrädare för Vision.

Han och Vision tycker inte kommunen har bemött tjänstemannasidan på ett bra sätt. Samtidigt tycker Larsa Josefsson att arbetsgivaren har gjort så gott de kunnat med utrymmet de fått av politiken.

– Politiken sätter mer eller mindre våra löner, och de har gjort ett riktigt dåligt jobb, tycker Larsa Josefsson.

Kommunens argument att kommande pensionsavsättningar tar för mycket av budgeten menar han inte håller när det är en kostnad som redan blivit hanterad enligt honom.

Värt att notera är att förhandlingen mellan Karlskoga kommun och Sveriges Lärare kommer att fortsätta under onsdagen.

Texten har uppdaterats.

Läs också:

Läs också

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareKarlskoga kommunLärareLönerModeraternaPolitikSveriges LärareTony Ring

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.