Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga i toppskiktet i Svenskt Näringslivs undersökning

Publicerad:
Resultatet från Svenskt Näringslivs senaste enkätundersökning är trevlig läsning för Karlskoga kommun. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ljusnarsberg, Karlskoga och Kumla ligger fortsatt i topp i regionen när det gäller företagsklimat och det sammanfattande omdöme som företagen sätter. Det visar Svenskt Näringslivs senaste enkätundersökning.

Under de senaste tio åren har Svenskt Näringsliv sett en positiv trend med ett allt bättre företagsklimat.

Av de tre kommunerna i topp i länet är Karlskoga det senaste exemplet på att det går att förändra situationen. För bara några år sedan var läget ett helt annat. Betygen från näringslivet var betydligt lägre.

”Karlskoga har tagit stora steg i rätt riktning och ett bevis för att det går att förändra. Men det krävs tydlighet från den högsta ledningen att detta är prioriterade frågor. Det blev en tydlig förändring när kommunen och näringslivet samlades för att ta krafttag i denna fråga” säger Karl Hulterström, Svenskt Näringsliv i Örebro, i ett pressmeddelande.

“Man kan se på dessa undersökningar att vi gjort en väldigt positiv resa de senaste fem åren, vilket jag är väldigt stolt över. Vi har fortfarande några punkter vi behöver jobba på och dem är jag självsäker i att vi kommer att lösa. Vi har kompetenta medarbetare och engagerade politiker” säger Anna Posth, näringslivschef på Karlskoga kommun, i ett skriftligt uttalande.

I grannkommunen Degerfors sätter företagarna fortsatt låga betyg på företagsklimatet. Det sammanfattande omdömet är att klimatet är knappt godtagbart. Enligt Karl Hulterström finns all anledning för Degerfors kommun att kika på hur Karlskoga gjort för att förändra läget.

Artikeltaggar

Anna PosthKarlskogaKarlskoga kommunNäringslivÖrebroSvenskt NäringslivTrender

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.