Hoppa till huvudinnehållet

Mängder med Bats-talanger på juniorlandslagets uttagningsläger: ”Jätteroligt”

Publicerad:
Elva spelare från Karlskoga Bats på U18-landslagets uttagningsläger. Övre raden från vänster: Alex Blad, Gustav Öijen, Anton Lindfors, Erik Asp, Jakob Lindkvist, Linus Ritzén. Främre raden från vänster: Daniel Boox, Rodi Resho, Casper Cannehag, Oscar Joelsson, Lukas ”Laxen” Lindström. Foto: Privat

Elva spelare från Karlskoga Bats var på U18-landslagets uttagningsläger till junior-EM-kvalet.

Det var den 18-19 maj som det svenska juniorlandslaget (U18-landslaget) hade uttagningsläger i Sundbyberg och elva spelare från Karlskoga Bats var alltså på plats.

– Det skulle ha varit tolv egentligen men Elion Maksuti var skadad, berättar Karlskoga Bats Olle Öijen som är tränare och ansvarig för juniorverksamheten i klubben ihop med Per-Anders Blad.

Olle Öijen gillar givetvis att Bats hade så många talanger på landslagsuttagningsläger.

– Det är jätteroligt. Det visar vilken bredd vi har på vår ungdomsverksamhet och det jobb som vi lagt ner på det här. Vi har väldigt bra kvalité på juniorsidan.

”En fröjd att se er”

Nu återstår det att se vilken trupp som Sveriges juniorlandslag med förbundskapten Roderick Hopkins skickar till JEM-kvalet i Zürich i juli.

”Tack till alla spelare för er insats under de två dagarna, det var en fröjd att se er spela”, skriver U18-landslaget på sin Facebook och fortsätter:

”Ni gick ”all in” under de två dagarna och ställde upp för varandra, gav allt ni hade och såg till att det blev en lyckad try-out. Tack! Tack också till alla föräldrar som stöttar spelarna så att de kan fortsätta spela baseboll”.

Bats-spelare på uttagningslägret

Alex Blad, Gustav Öijen, Anton Lindfors, Erik Asp, Jakob Lindkvist, Linus Ritzén, Daniel Boox, Rodi Resho, Casper Cannehag, Oscar Joelsson och Lukas ”Laxen” Lindström.

Artikeltaggar

BasebollDaniel BooxGustav ÖijenJakob LindkvistKarlskoga BatsOlle ÖijenSundbybergZürich

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.