Hoppa till huvudinnehållet

Gôrskôj ger ytterligare möjlighet att få uppleva årets revy ”Det ska bli roligt”

Publicerad:
Per Jakobsson i den sketch som helt klart lockade till mest och högst skratt under den föreställning som tidningen var på – ”Ring Tony Ring”.
Per Jakobsson i den sketch som helt klart lockade till mest och högst skratt under den föreställning som tidningen var på – ”Ring Tony Ring”. Foto: Kajsa Juslin

På lördag förvandlas Musikpalatset i Karlskoga till filmvisningssal när Gôrskôj ger publiken ännu en möjlighet att uppleva årets nyårsrevy.

Under januari och en bit in i februari fanns det möjlighet att besöka Musikpalatset för att se årets upplaga av nyårsrevyn med Gôrskôj, en möjlighet som många passade på att ta.

Men för de som inte hann eller fick förhinder finns det nu en ny chans när ensemblen ska se sig själva och den revy som de genomfört under flertalet tillfällen i vintras.

– Vi i ensemblen och scenarbetarna har själva inte kunnat se revyn. Därför bestämde vi oss för att se den på storbild, säger revyns producent Britt Larsson.

Producenten Britt Larsson hoppas att många ska vilja komma till Musikpalatset på lördag och se årets nyårsrevy, antingen igen eller att man passar på om man missade den i vintras.
Producenten Britt Larsson hoppas att många ska vilja komma till Musikpalatset på lördag och se årets nyårsrevy, antingen igen eller att man passar på om man missade den i vintras. Foto: Kajsa Juslin

Och när man då ändå ska ha filmvisning så öppnar man dörrarna även för allmänheten.

– Vi passar på att bjuda in fler. Man kanske inte kunde gå i vintras, eller så kanske man vill se den en gång till, säger Britt.

Fikapaus

För en symbolisk summa kan man köpa sig en plats i stolsraderna, antingen på webben eller i dörren på lördag. Och än finns det en hel del platser kvar.

– Det brukar vara många som kommer samma dag. Och jag hoppas att många vill se filmen med oss, trots det fina vädret, säger Britt och fortsätter:

– Man kan komma in för att svalka sig en stund och få skratta lite.

Precis som under revykvällarna blir det en paus mellan akterna och då passar revysällskapet på att bjuda på lite fika.

– Då är det kaffe och kaka och det ingår i biljetten, säger Britt.

Per Jakobsson och Anette Jakobsson i ”Vad bidde det då?” om alla turer med Ekebykorset är en av sketcher man kan få se och skratta åt på lördag.
Per Jakobsson och Anette Jakobsson i ”Vad bidde det då?” om alla turer med Ekebykorset är en av sketcher man kan få se och skratta åt på lördag. Foto: Kajsa Juslin

Efter filmvisningen kommer ensemblen sätta sig ner och gå igenom det man sett.

– Vi som varit med ska utvärdera vad vi tyckte. Det ska bli roligt att höra, säger Britt.

Nya namn

Trots att vi inte ens gått in i juni har man i Gôrskôj redan börjat skriva på material till kommande revy och Britt säger att det sprudlar av idéer i skrivargruppen. I dagarna blev det dessutom klart vilka som intar scenen.

Namnen på de som tackat ja är: Per Jakobsson, Britt Larsson, Simon Tarakkamäki, Kalle Karlsson, Nea Karlsson från årets revy. Sen har vi en återvändare i Tomas Sönnerstam och som helt nya inför kommande nyårsrevy är Emma Wahlström och Camilla Hedlund.

Artikeltaggar

Britt LarssonKarlskogaMusikpalatsetNöje/KulturPer JakobssonRevyer

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.