Hoppa till huvudinnehållet

Pistolhotande pappa dömd till fängelse

Publicerad:
En pappa i 40-årsålden har dömts till fängelse efter hot och misshandel av mamman till sina barn, samt ett av sina barn. Genrebild. Foto: Anders Wiklund/TT

Mannen som åtalades misstänkt för bland annat barnfridsbrott och misshandel efter att han ska ha pistolhotat mamman till sina barn har nu fått sin dom.

Mannen, som bor i Karlskoga, stod åtalad för barnfridsbrott, grovt olaga hot, grovt vapenbrott, två fall av misshandel och överträdelse av kontaktförbud.

Nu har Örebro tingsrätt dömt honom till fängelse i 3 år och 6 månader. Han bedömdes vara skyldig till samtliga brott i åtalet.

Mannen ska även betala skadestånd till mamman och barnen som han utsatte för hot och misshandel.

Mannen ska ha slagit mamman i ansiktet och på kroppen. Han ska även ha slagit ett av barnen på halsen.

I samband med misshandeln hotade mannen familjen med en skarpladdad pistol.

”Brottet bör bedömas som grovt då det påtagligt förstärkts med hjälp av ett vapen samt varit av särskild hänsynslös art då hotet riktat sig mot en närstående person som befunnit sig i en utsatt situation” skriver tingsrätten om åtalspunkten som gällde grovt olaga hot.

I domen framgår också att mannen begått de ovanstående brotten under prövotid efter villkorlig frigivning från ett tidigare fängelsestraff på tre månader som han dömdes till i juli 2022.

Läs också:

Ska ha pistolhotat mamman när deras gemensamma barn var hemma

Artikeltaggar

BarnfridsbrottBrott, lag och rättHotKarlskogaMisshandelOlaga hotÖrebro tingsrätt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.