Hoppa till huvudinnehållet

Tredje motorträffen i Lunnedet: ”En del av charmen är att alla kan vara med”

Publicerad:
Göran Ekendahl tar gärna med sig sambon Maria Westgaard och åker till motorträffar, både närliggande och längre bort, med sin Cheva 39 pickup.
Göran Ekendahl tar gärna med sig sambon Maria Westgaard och åker till motorträffar, både närliggande och längre bort, med sin Cheva 39 pickup. Foto: Helena Lundberg

Trots att väderprognosen bara för ett par dagar sedan visade regn på tisdagskvällen blev det uppehåll när den tredje motorträffen i Lunnedet genomfördes.

Redan strax före fem anlände de första bilarna till gräsplanen nedanför kaféet i Lunnedet och inom en halvtimme hade de flesta av kvällens motorentusiaster anlänt.

En av de första bilarna att komma över bron i Knappfors kördes av Bengt Bjurström från Karlskoga. Den här kvällen hade han med sig sin Ford Roadster -34, men att det skulle vara just den som fick åka till Lunnedet idag var inte helt självklart. Hemma har han även en Cheva -38 och en Buick -49.

Bengt Bjurström var en av de första som anlände till tisdagens bilträff i Lunnedet.
Bengt Bjurström var en av de första som anlände till tisdagens bilträff i Lunnedet. Foto: Helena Lundberg

På frågan om Forden är favoritbilen eller vad det var som gjorde att just den fick åka med till Lunnedet kommer svaret snabbt.

– Har man flera barn så har man ingen favorit och det är likadant med bilarna. Det är som tre kärlekar, säger Bengt och ler.

Högt uppskattad

Snett mitt emot står En Fiat 500 Topolino parkerad. Till skillnad från de flesta av bilarna på dagens träff är just den här liten, men högt uppskattad både av sin ägare Cenny ”Niden” Stridh och andra besökare som gärna tar sig en närmare koll på den lilla bilen.

Det var många som ville ta sig en närmare titt på ”Nidens” Fiat 500 Topolino.
Det var många som ville ta sig en närmare titt på ”Nidens” Fiat 500 Topolino. Foto: Helena Lundberg

”Niden” pratar gott och stolt om sin bil som han haft i fyra år. Och även om han gärna åker på bilträffar och träffar likasinnade så var kvällens motorträff den första i Lunnedet för i år.

En bit ner på fältet har Göran Ekendahl parkerat sin Cheva 39 pickup. En bil med flera små detaljer på sig. Han har ett stort intresse för bilar och brukar åka till bilträffar både i närheten och längre bort.

– Det är kul att vara ute och åka även till platser lite längre bort, säger Göran och berättar att han nyligen varit både till Kjula och Vårgårda med sin Cheva.

På motorträffen den här tisdagen fanns det bilar av alla möjliga modeller och märken, allt från amerikanska äldre bilar till sportbilar.
På motorträffen den här tisdagen fanns det bilar av alla möjliga modeller och märken, allt från amerikanska äldre bilar till sportbilar. Foto: Helena Lundberg

Något för alla

Men det är inte enbart till bilträffar han luftar sin Cheva. Att använda den mycket även i vardagen är något han gärna gör.

– Man ser också att det finns ett intresse för den här typen av bilar, det är alltid någon som hejar eller vinkar när man är ute på vägarna, säger Göran.

  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg
  • Foto: Helena Lundberg

När klockan drog sig mot 18-tiden började livemusiken med Teachers Blended på verandan. Och vid det här laget hade de flesta anlänt till kvällens träff.

På gräsplanen fanns då allt från VW bubblor och Saab V4 till ”Nidens” Fiat, sportbilar och större amerikanska bilar.

– En del av charmen är att alla kan vara med och att det finns allt möjligt att titta på, avslutar Göran.

Artikeltaggar

FiatFordKarlskogaKnappforsLunnedetSaabSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.