Diego Campos om utvisningen: ”Domaren gjorde rätt”

Publicerad:
Diego Campos var involverad i flera situationer i matchen mot Hammarby. Foto: Tommy Pedersen/TT

Diego Campos var involverad i flera omtalade situationer i 2–2-matchen mot Hammarby. Bland annat blev han neddragen vid ett friläge som innebar rött kort för Nathaniel Adjei.

– Jag tycker att domaren gjorde rätt beslut, säger Campos.

Diego Campos skrek på frispark kort före Hammarbys ledningsmål i den 42:e minuten.

– Deras spelare tacklade omkull mig och tog inte bollen. Jag tyckte att det var en frispark. Det var därför som jag reagerade, säger Campos.

Markus Karlsson gjorde målet som innebar 1–0 för gästerna.

– Ett fantastiskt avslut. Annars tycker jag inte att Hammarby hade speciellt många chanser. Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek. Vi skapade lägen och hade ett bra passningsspel.

I slutet av halvleken ådrog sig Nathaniel Adjei ett rött kort när han drog ner Campos.

– Han drog i mig direkt när jag tog bollen. Jag försökte att stå upp hela vägen och när jag skulle avsluta tappade jag balansen. Han höll om mig. Jag tycker att det var rätt beslut, säger Campos.

Adjei själv sa så här till Sportbladet efter matchen:

– Det var ett var ett väldigt dåligt beslut av domaren, för mig är det inte ett rött kort.

”Väldigt olyckligt”

I den andra halvleken gjorde Degerfors två snabba mål inom loppet av sex minuter.

Campos serverade en framstörtande Dijan Vukojevic som gjorde 1–1. Därefter satte Rasmus Örqvist ledningsmålet.

– Vi var i en bra position för tre poäng. Sedan kan vi inte släppa in det där målet. Skottet tog, väldigt olyckligt, på en av våra spelare. Vi ska inte tillåta Hammarby att göra ett kvitteringsmål när vi var en man mer. Jag är väldigt besviken över det.

Det var Montader Madjeds skott som tog på Karim Mammar och gick i en båge över Jonas Olsson i hemmamålet.

– Vi hade goda chanser till tre poäng. För mig är inte en poäng tillräckligt. Vi spelade en bra fotboll och jag känner mig väldigt besviken.

Om bara några dagar väntar nästa hemmamatch då Varberg gästar Stora Valla.

– Det är en match som vi måste vinna. Vi är starka här hemma och det har vi visat mot de stora klubbarna. Samtidigt kan vi inte prata om det som vi har gjort. Vi måste gå ut och göra en väldigt bra prestation. Det är tre poäng som gäller. Det finns ingenting annat.

Örqvists jubel fastnade i halsen: ”Men jag trodde vi avgjorde i slutet”Holmberg besviken över en poäng: ”Skapade lägen för att vinna matchen”Kryss för Degerfors mot Hammarby i dramatisk match

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrDiego CamposFotbollHammarby IFNathaniel AdjeiStora VallaVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare