Hoppa till huvudinnehållet

Kyrksalen i Fasaskogen är invigd: ”Är nästan så att man själv blir religiös”

Publicerad:
Några av de inblandade parterna fick ta del av bandknytningen under invigningen.
Några av de inblandade parterna fick ta del av bandknytningen under invigningen. Foto: Julia Olsson

Planerar du ett sommarbröllop eller kanske ett dop?

Nu har man chansen att fira kärleken och hitta gud i naturen i Fasaskogens nyinvigda kyrksal.

– Det är så fint att man kan hitta andligheten även ute i naturen. Det är ju ändå guds skapelse, säger diakonen Eva Gelang.

Under torsdagseftermiddagen stundade den efterlängtade invigningen av Fasaskogens nybyggda kyrksal.

Tanken är att kyrksalen ska finnas tillgänglig för de som går i giftastankar och dop, men den kommer också att kunna användas till friluftsgudstjänster och för de som vill komma dit och uppskatta naturen och reflektera.

Under invigningen bjöds det på snittar och cider.
Under invigningen bjöds det på snittar och cider. Foto: Julia Olsson

Invigningen inleddes med tal och bandknytning för att representera samarbetet och de nya kontakterna man knutit under arbetets gång.

Sedan bjöds det på snittar och cider för besökarna att äta på medan de minglade.

Några av de besökande var Länsstyrelsen Örebro, Sveaskog, Degerfors och Karlskoga kommuns kommuns kommunstyrelsers ordförande Anneli Mylly (V) och Tony Ring (M).

– Det är nästan så att man blir religiös själv, och det är ett innovativt och klokt sätt att använda skogen och den fina naturen, och det också fantastiska möjligheter, säger Ring efter tal från diakonen och prästen.

”Låser in gud”

De som höll det inledande talet var Eva Gelang och prästen Robin Sundler från Karlskogas församling. Båda menar att naturen är en utmärkt plats att ladda batterierna och hitta den inre friden.

Diakonen Eva Gelang och prästen Robin Sundler höll det inledande talet.
Diakonen Eva Gelang och prästen Robin Sundler höll det inledande talet. Foto: Julia Olsson

– Det känns jätteroligt att det äntligen har invigts och det är fantastiskt att knyta band istället för att klippa, säger diakonen och enhetschefen för Karlskoga församling Eva Gelang.

Än har de inte haft några intresseanmälningar för framtida vigslar eller dop, men enligt de råder det ingen tvekan om att intresset kommer att finnas.

– Vi har ju inte riktigt gått ut med informationen att man kan använda den här nya kyrksalen förrän nu. Men det ligger verkligen i tiden och det diskuteras en hel del om att man låser in gud i kyrkorna och därför är det så fint att man här kan hitta andligheten på ett annat sätt, säger hon.

Under invigningen knöts det band istället för att klippas.
Under invigningen knöts det band istället för att klippas. Foto: Julia Olsson

Kyrksalen består av ett podium, sex bänkar som rymmer cirka 20 personer totalt och är tillverkade av elever på bygg- och anläggningsprogrammet på Degerforsgymnasiet.

Snart stundar vigsel och dop i Fasaskogen

Artikeltaggar

Anneli MyllyDegerforsDegerforsgymnasietDopEtik och religionFasaskogenGudInvigningarKarlskoga församlingModeraternaÖrebroSveaskogTony RingVänsterpartietVigslar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.