Hoppa till huvudinnehållet

Örqvists jubel fastnade i halsen: ”Men jag trodde vi avgjorde i slutet”

Publicerad:
Rasmus Örqvist blev, förstås, jublande glad när han fullbordat DIF:s vändning mot Hammarby men det räckte ändå ”bara” till en poäng.
Rasmus Örqvist blev, förstås, jublande glad när han fullbordat DIF:s vändning mot Hammarby men det räckte ändå ”bara” till en poäng. Foto: Tommy Pedersen/TT

När Rasmus Örqvist gjorde 2–1 för Degerfors IF var det många som trodde att det skulle bli segermålet.

Men jublet fastnade i halsen på DIF:arna då Hammarby, trots en spelare utvisad, kvitterade.

– I slutet trodde jag ändå att vi avgjorde och var nära att börja jubla. Jag var helt hundra på att bollen gick in, säger han efter torsdagens 2–2-match.

Då tänker han på den utmärkta chansen som inhopparen Fortune Bassey fick i slutminuterna efter en målvaktsretur.

– Jag borde ha gjort mål. Det var en 100-procentig chans. Jag tog i för mycket. Samtidigt är det svårt då det var min andra bolltouch, säger Bassey som byttes in i 87:e minuten och hade sin utmärkta möjlighet i 88:e.

Händelserik match

Det var en mycket händelserik och svängig match som publiken bjöds på när DIF efter fem raka förluster och 3–14 i målskillnaden i allsvenskan mot Hammarby, sedan återkomsten till högsta serien, hamnade i underläge i första halvlek.

– I pausen pratade vi om att ha tålamod och våga, berättar Örqvist.

Speciellt då Hammarby strax innan pausen drog på sig en utvisning.

– Vi gjorde det bra i andra, fram tills att vi gjorde 2–1.

Efter att Dijan Vukojevic kvitterade slog Örqvist till efter en nickpassning från Elyas Bouzaiene.

– Därefter blev vi lite för passiva, hamnade för långt ner i planen och det utnyttjade Hammarby.

Stockholmslaget utjämnade efter drygt 70 minuter sedan Örqvist stått för sin fullträff i 65:e.

Två förlorade poäng

Han ser det i mycket större utsträckning som två förlorade poäng än en vunnen.

– Ja, när Hammarby fick en utvisning så tidigt och när vi ledde.

Mot slutet var det framför allt Degerfors som ”gick” för en seger. Och det var, alltså, ytterst nära att Bassey slagit till med sitt första mål sedan han kom till DIF.

”Tuff tid”

Bassey var medveten om att han hade höga förväntningar på sig när han kom till Degerfors. Hittills har det stannat vid inhopp. Många gånger, som nu, korta inhopp.

– Det har varit en tuff tid men jag jobbar hårt och håller humöret uppe. Det känns som att allt går lättare sedan min fru kom hit, säger Bassey som även sedan han duschat och bytt om grämde sig över att han inte kunde pricka in det avgörande 3–2-målet.

Fortune Bassey i kamp med Hammarbys Jusef Erabi i en match där Bassey på kort tid hann med mycket.
Fortune Bassey i kamp med Hammarbys Jusef Erabi i en match där Bassey på kort tid hann med mycket. Foto: FREDRIK KARLSSON

– Nästa gång, säger han och ler.

Förhoppningsfull att det första allsvenska målet snart kommer för hans del.

På rätt väg

Anfallaren ser de senaste matcherna, för lagets del, som steg i rätt riktning efter tre raka förluster och 1–14 i målskillnad på dessa.

– Det handlar om att fortsätta jobba hårt, säger han och lyfter fram att laget tagit fyra poäng på kort tid mot AIK och Hammarby.

– Vi måste fortsätta att våga och hjälpa varandra, fortsätta spela vårt spel. För när vi är bra är vi riktigt bra, fortsätter Örqvist.

Närmast väntar en tredje hemmamatch i rad, när Varberg på måndag gästar. Det är ett lag som DIF sannolikt behöver ha bakom sig för att spela allsvensk fotboll nästa säsong.

Holmberg besviken över en poäng: ”Skapade lägen för att vinna matchen”Diego Campos om utvisningen: ”Domaren gjorde rätt”Kryss för Degerfors mot Hammarby i dramatisk matchDegerfors tog en poäng mot Hammarby – så var matchen minut för minut

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFortune BasseyFotbollHammarby IFRasmus ÖrqvistStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.