Hoppa till huvudinnehållet

Saab får oväntad partner

Publicerad:
Örebro universitet och Saab skriver avtal med varandra. Foto: Kicki Nilsson / Icon Photography

I nästa vecka skriver Örebro universitet och Saab på ett avtal om strategiskt partnerskap. Tanken är att göra båda parter mer attraktiva.

Att öka konkurrenskraften och att fler får upp ögonen för Saab och universitetet är inte de enda anledningarna. Avtalet som är en samverkan ska bidra med ny kunskap, säkerställa kompetens och kvalitet. Sedan hoppas de kunna hitta lösningar som båda kan dra nytta av.

Inom fältet utbildning hoppas man att samverkan ska kunna utveckla nya former av lärande, föra en dialog om nya utbildningar och lärande igenom livet. Samverkan inom forskning och innovation ska innefatta både samhällsvetenskaplig forskning så väl som teknisk. Avtalet skrivs under 30 maj.

Artikeltaggar

AvtalForskningÖrebro universitetSaabSamhällsvetenskapTeknik och vetenskapUtbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.