Hoppa till huvudinnehållet

SIK-tränaren: "Har en god känsla i truppen”

Publicerad:
SIK-tränaren Niclas Mendritzki.
SIK-tränaren Niclas Mendritzki. Foto: Dennis Pavlovic

Strömtorps IK kommer till derbyt med två raka vinster i ryggen.

– Vi har en god känsla i truppen. Det ska bli en riktigt rolig match. Vi hoppas på mycket publik och bra väder, säger tränaren Niclas Mendritzki.

Strömtorp har fyra segrar på de sju inledande matcherna.

– Mycket har handlat om att underkasta sig jobbet och det tycker jag att spelarna har gjort. De tar jobbet för varandra. Även om vi har varit illa ute med skador och sådant så har de som spelat gjort det bra, säger "Mende".

Han fortsätter:

– Samtidigt har det handlat mycket om små marginaler. Vi har haft lite motstuds i några matcher och medstuds i andra. Det är en väldigt jämn serie, kommenterar "Mende".

SIK-tränaren förväntar sig ett hungrigt KB som kommer på besök till Strömtorps IP.

– Dom har haft lite motflyt och känner nog att dom har mer att bevisa. Vi är taggade och vill driva matchen. Jag tror på en ganska öppen tillställning.

– Mycket kommer att handla om att ha rätt anspänning. Det blir nummer ett. Vi måste också sätta försvarsspelet. I anfallsspelet vill vi försöka hota dom i djupled.

”Tuff fajt”

"Mende" förstår att hans lag är favoriter.

– Ser man till tabellen så absolut. Men derbyn lever sitt eget liv. Då kvittar det vilken tabellplacering man har. Och KB:s tabellplacering är lite missvisande. Jag tror på en tuff fajt. Det kan nog gå åt vilket håll som helst.

Han har inga speciella derbyminnen.

– Dom har jag nog förträngt i sådana fall. Det har inte varit några positiva resultat.

I truppen står det klart att Alexander Karlsson Claesson missar matchen. Det är även ett frågetecken för Isak Bergdahl Gustafsson.

– Annars tycker jag att det ser bra ut. Spelare börjar komma tillbaka så vi har en bredare trupp. Det är jag väldigt tacksam över.

Hjärpe och Wiktorsson inför heta derbyt: ”Strömtorp är storfavoriter”Speciell match för KB-tränaren: ”Ska bli jäkligt kul”

Artikeltaggar

FotbollNiclas MendritzkiStrömtorps IKStrömtorps IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.