Speciell match för KB-tränaren: ”Ska bli jäkligt kul”

Publicerad:
KB-tränaren Stefan Blom.

Derbyt blir sannerligen speciellt för KB Karlskoga-tränaren Stefan Blom som spenderat mycket tid på Strömtorps IP genom åren.

– Och mina föräldrar bor 50 meter från planen, säger han.

Stefan Blom berättar att han säkert spelade upp emot 20 år i Strömtorps IK. Han har även varit med under flera år som assisterande tränare.

– Det ska bli jäkligt kul att komma tillbaka. Det blir också lite extra spetsat med tanke på att jag, Henrik Lilja (assisterande tränare i KB) och "Mende" (tränare i Strömtorp) växte upp ett stenkast från varandra i Strömtorp, säger Blom.

Sedan 2022 är han huvudtränare i KB Karlskoga som den här säsongen haft det tufft i division 3. En seger och ett kryss har det blivit på de sju första omgångarna.

– Den enkla anledningen är att vi har haft en otrolig rotation i truppen på grund av skador och spelare som slutat inför säsongen. Jag tycker ändå att vi har varit med i matcherna. Både vi ledare och spelare måste samtidigt vara självkritiska. Vi har inte försvarat oss med tillräckligt bra och hög kvalité. Det är där som det har brustit.

Han fortsätter:

– Utifrån truppen och så som vi har presterat skulle vi haft med oss fler poäng. Vi har blivit hårt straffade. Vi är inte så dåliga som tabellen säger.

KB är åtta poäng bakom Strömtorp i tabellen.

– Det är inget att tveka på. Dom är favoriter. Det får "Mende" och Strömtorp leva med.

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Det kommer att vara jämnt. Det är en trång plan så det blir säkert inget skönspel. I slutändan tror jag att fasta situationer blir tungan på vågen. Ser man spelare för spelare är det två jämna lag. SIK har fått ihop det bättre så här långt. Jag hoppas att vår tid är nu. Det kommer att vara ett taggat KB-gäng.

Redan nu kan Blom berätta att Berk Turgay, Kim Selmer och Liam Larsson missar derbyt.

Startelvan och ersättare presenteras under fredagskvällen.

Hjärpe och Wiktorsson inför heta derbyt: ”Strömtorp är storfavoriter”

Artikeltaggar

FotbollKB KarlskogaStefan BlomStrömtorps IKStrömtorps IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare