Hoppa till huvudinnehållet

Tyck till: Hur många lag vill du se i SHL?

Publicerad:
Brynäs är det senaste laget som lämnat SHL efter ödeskvalsmodellen, som nu ska utvärderas av ligan. Foto: FREDRIK KARLSSON

Just nu utvärderar SHL hur många lag som ska spela i ligan i framtiden. Det berättar Hockeynews.

14 som idag, eller 16, 18 – eller 20?

Frågan är uppe på bordet.

Färre lag i ligan – eller många fler? Det är uppe för diskussion nu när SHL startat en utvärdering kring nuvarande kvalsystem, som i sin tur för med sig frågor om ifall ligan ska bli större eller inte.

– Formellt sett är det så i avtalet mellan SHL, Hockeyallsvenskan och SIF är vi överens om att efter kommande säsong, det vill säga från och med våren 2024, så ska vi utvärdera det system vi är inne i nu, berättar SHL:s ordförande Roger Ekström för Hockeynews.

Det har gått några år sedan kvalsystemet kring ligan gjordes om. Säsongen 20/21 infördes det upplägg som används idag, att de två sämst placerade lagen i SHL möts i ett ödeskval där vinnaren behåller sin plats i ligan och förloraren åker ur serien.

Som ni känner till har ”klassiska” SHL-klubbar som HV71, Djurgården och Brynäs åkt ur sedan systemet infördes.

Flera olika åsikter

I Hockeyallsvenskan finns det klubbar som vill se SHL utökas, och enligt uppgifter till Hockeynews finns det klubbar i högstaligan som håller med – samtidigt som det också ska finnas de som vill behålla storleken som den är.

Och det ska också finnas klubbar som vill krympa ligan från de 14 lag som finns där idag.

Det som ska utvärderas nu är kvalsystemet, understryker SHL-ordföranden i intervjun med Hockeynews.

Men...

– Det är klart, börjar du prata om det, då kommer det här också: Ska det vara 14 klubbar? Borde det inte vara tolv? Eller 18? Eller 16? Eller 20? Wow, vänta nu…, säger Ekström till sajten.

Läsarbarometer

Vad tycker du om SHL:s storlek? Tyck till i vår undersökning här nedanför.

Via länken nedan kan du läsa om Färjestads tankar kring utvärderingen som ska göras nästa år.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaFärjestad BKHockeyallsvenskanHV71IshockeySHL

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.