Hoppa till huvudinnehållet

Det lilla extra

Publicerad:
Sean Sabetkar.
Sean Sabetkar. Foto: FREDRIK KARLSSON

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det finns något väldigt fint i att göra det där lilla extra, det som visar att man är en medmänniska. Att man är en sån som bryr sig.

Att man vill ge något mer till andra, till exempel när man är fotbollsstjärna, eller för all del någon annan stjärna.

Men just idag ville jag skriva om Sean Sabetkar. Igår var han på plats för sista matchen på Stora Valla. Han kom till oss 2021. Och sen dess har han gjort stora avtryck.

Inte som skytteliga-vinnare, och inte som den med flest assist och gjorda minuter på planen. Men Sean Sabetkar var och är så mycket mer.

Själv minns jag tydligt när jag och Jack var i Helsingborg i höstas för att se en av de jobbiga ödesmatcherna på plats. Av en ren slump råkade vi gå vägen förbi hotellet där spelarna i Degerfors IF hade bott på natten, och nu stod deras buss utanför och spelarna hade börjat gått ut för att sätta sig inför avfärden mot arenan.

Jag och Jack stod intill, och de flesta spelarna hälsade och vinkade. Men en stannade, och gick fram till Jack. Hälsade, och frågade hur det var. Sen frågade han om Jack ville ta bild med någon spelare i laget.

“Jag kan hämta någon, om du har någon favorit”, sa Sean Sabetkar.

“Jag vill helst ta en bild med dig”, sa Jack, och Sean log, och så ställde de upp sig och jag tog en jättefin bild på dem tillsammans.

Och det finns många fler exempel som detta.

Nu kom detta att handla om fotboll, men jag tänker att vi alla kan behöva lära oss att vara lite mer som Sean, i massor av olika sammanhang. För det är fantastiskt fint att vilja vara en person som lyfter fram andra, som tar sig tid för barn, och som hyllar sina medspelare vid vinst även när man själv inte fick plats i truppen.

För mig är Sean Sabetkar hjärta, glädje och lojalitet, och därmed just det som Degerfors IF står för, för mig.

Hjärtat betyder allt. I ett lag och i ett litet samhälle som inte har några mångmiljoner att ta till så är det verkligen så.

Det finns fler som gör just detta. Som visar att fotboll är så mycket mer än en sport.

Att få växa upp på denna lilla mini-ort, men få se och uppleva att det finns möjlighet att leva sin dröm, att satsa, att utvecklas, träffa allsvenska spelare, och att få göra allt detta just här. Just här hemma, på denna lilla, lilla ort, som egentligen aldrig borde kunna mäta sig med något storstadslag över huvud taget. Men vi gör det ändå.

Vi vinner. Vi tar oss framåt. Och vi tar både segrar och förluster tillsammans.

Sean – du har gjort avtryck.

Vi kommer att sakna dig, och vi ser redan fram emot den dag då du är tillbaka.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollSean SabetkarStora Valla