Elsa blev Lions i Degerfors sista stipendiat: ”Det känns lite coolt”

Publicerad:
En glad Elsa Dahlsberg fick ta emot utmärkelsen av Lions Degerfors president Bror Håkansson. Foto: Helena Lundberg

15-åriga Elsa Dahlsberg blev årets mottagare av Lions Degerfors stipendium på 2000 kronor som delades ut på torsdagens eftermiddag.

Lions i Degerfors har årligen delat ut ett eller flera stipendium till ett urval bland de ansökningar som kommit in. I år var Elsa Dahlsberg en av de som lämnade in en ansökan.

Hon beskrivs som aktiv och vill att alla ska få en chans att utöva något som de brinner för. För att kunna ge tillbaka lite till andra har Elsa därför under några år varit gymnastikledare för barn i åldern tre till åtta år.

– Jag är med och har två barngrupper varje söndag och vi planerar för att utöka med en tredje grupp, säger Elsa när hon berättar för Lions styrelse om vad hon gör på sin fritid.

Hon är dessutom aktiv som barnledare på skollov och andra event. Att vara ledare på sin fritid är något hon gärna är.

”Det känns betydelsefullt, speciellt eftersom jag själv var med på barngymnastiken som liten så jag vet hur mycket det kan betyda för barn”, skriver Elsa i sin ansökan.

Per-Ove Lundgren, Stefan Fejes, Åke Schwartz, Mimmi Öxne, Elsa Dahlsberg och Bror Håkansson.
Per-Ove Lundgren, Stefan Fejes, Åke Schwartz, Mimmi Öxne, Elsa Dahlsberg och Bror Håkansson. Foto: Helena Lundberg

Efter att ha gått igenom Elsas ansökan blev det just henne som styrelsen i Lions Degerfors valde ut. Under torsdagen fick hon därför ta emot diplom samt ett bidrag på 2000 kronor.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag ska köpa nya skor som jag kan ha på gymnastiken, säger Elsa.

Då Lions i Degerfors under lång tid haft svårt att rekrytera nya krafter till organisationen har man under våren avvecklat sin verksamhet på orten. Det gör att Elsa blir historisk genom att vara den sista stipendiaten som utses.

– Det känns lite coolt faktiskt, säger Elsa och ler.

Utmärkelsen tog hon emot av Lions Degerfors sista president Bror Håkansson samt styrelserepresentanterna Stefan Fejes, Mimmi Öxne, Åke Schwartz och Per-Ove Lundgren.

Mer om avvecklingen av Lions Degerfors i kommande artikel.

Artikeltaggar

DegerforsLionsSamhälleStipendierStyrelserUtmärkelser

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare