Hoppa till huvudinnehållet

Jaemz kom närmast för KB: ”Borde kanske ha gjort mål”

Publicerad:
Jalal Jaemz i duell med Strömtorps Daniel Djuric. Foto: Fredrik Narvelid

Jalal Jaemz var pigg på högerkanten och närmast att bli målskytt för KB.

– Jag borde kanske ha gjort mål, men det är som det är, säger han om sin chans efter dryga halvtimmen.

Det var, helt tvärtemot lagens form, KB som började derbyt bäst.

Karlskogalaget var mer kreativt och skapade till slut, efter 30 minuter, matchens första målchans.

– Jag fick bollen av Jansson, fick med den fint och kom en mot en med Wiktorsson, säger Jalal Jaemz.

Tidigare Degerforsbacken Christoffer Wiktorsson gjorde en stormatch i övrigt, men passerades här av Jaemz.

– Jag petade höger och gick förbi. Jag kom fel i steget precis när jag skulle skjuta och sköt över. Lite över ribban, inte jättenära.

– Det är en helt annan känsla att spela såna här matcher. Det är mycket publik och en helt annan stämning. Jag är nöjd med min insats, men borde kanske ha gjort mål med vänstern där.

Jaemz var framme och hotade en gång även efter paus, men KB:s övertag ebbade ut under matchens sista 45.

”Stor förbättring”

Strömtorp jämnade ut spelet och var i slutändan närmast ett segermål.

KB räddades av ribban när Johannes Lahtinen drog i väg ett jätteskott i 82:a. Detta, i kombination med ett bra försvarsspel matchen igenom, ledde till att Karlskogalaget förlustsvit stannade vid tre matcher.

– Jag tycker vi hade nästan allt i första. Dom försvarade bara då. I andra kom dom i kapp och hade några farliga lägen. Jag tycker vi gjorde en bra match. Det var en stor förbättring från senaste matchen.

Jaemzs KB förlorade då med 0–1 hemma mot jumbon Torsby.

– Tidigare har vi varit lite stressade och lagt mycket långt. I dag rullade vi och hade tålamod. Vi hade ett helt annat rull. Vi behövde inte springa lika mycket och trötta ut oss.

– SIK borta, ett topplag... En poäng är helt okej även fast vi gick för att vinna. Det är ett steg uppåt. Spelet börjar sätta sig mer och mer. Nu kan vi blicka framåt. Vi vet att vi är bra, poängen kommer komma.

SIK-klacken

Derbyt sågs av 651 åskådare. Strömtorps klack gjorde sitt yttersta för att ”elda på” sina spelare och sjöng även mindre positiva ramsor om KB.

– Det var en enorm känsla. Dom hade ju bengaler och mycket tryck... Det är inte ofta man får uppleva sånt här i division 3 och 4. Det är en stor grej, säger Jaemz efter sitt första division 3-derby.

Men det kändes ganska snällt... Det var inte så mycket bråk på planen.

– Faktiskt inte. Man hörde mycket från deras klack, fula ord hit och dit, men så ska det vara tycker jag, säger Jaemz med ett leende.

– Man ska höras, prata lite om motståndarna och psyka. Det är bra, jag gillar det.

KB är under nedflyttningsstrecket med fem poäng på åtta matcher. Karlskogalaget tar härnäst emot topplaget Kumla nästa lördag.

Tränarna överens: KB var det bättre laget i derbytLahtinen ytterst nära att bli derbyhjälte – ribban i vägen: ”Jäkligt surt”SIK var ett ribbskott från sent ledningsmål – derbyt förblev mållöstSå ställer Strömtorps IK och KB Karlskoga upp i kvällens derby

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonFotbollJalal JaemzSportStrömtorp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.