Operation för DIF-kaptenen – hon gör sin första match: ”Vi måste börja vinna”

Publicerad:
Emma Tryggvesson och Izabell Johansson. Foto: Tomas Nilsson

Degerfors IF har två raka 0–2-förluster bakom sig inför lördagens hemmamatch i division 1 mot BK30.

– Vi måste börja vinna. I så fall krävs att vi gör mål på chanserna och inte hamnar i onödiga underlägen, säger tränaren Petter Toivonen.

DIF ligger en placering över nerflyttningsstrecket, på samma antal poäng som Hertzöga under strecket. Båda lagen har tagit sex poäng på sju matcher.

Lördagens motståndarlag BK30 från Västerås återfinns som sjua med tolv poäng.

Knäoperation

Emma Tryggvesson, som varit en viktig spelare och lagkapten på vägen från lägsta serien och upp till division 1, finns inte heller med då hon under fredagen blivit knäopererad.

– Tryggvesson är snart igång igen vilket förstås är positivt.

DIF får även klara sig utan offensiva spetsen Sara Sandberg.

– Hon är sjuk.

Nu ska Izabell Johansson, som i våras avgjorde DM-finalen mot RIK Karlskoga när hon styrde in en hörna från Erica Eriksson, spela sin första seriematch den här våren efter skada.

– Det finns några frågetecken i truppen.

Intensivt schema

DIF har ett mycket intensivt schema. I fredags handlade det om seriematch mot Örebro SK. Under måndagen var det DM-kvartsfinal mot Karlstad. Nu närmast är det, alltså, seriematch igen mot BK30. På onsdag är det spel i första omgången i svenska cupen, borta mot ÖSK även då. Och nästa helg väntar seriematch mot jumbon Kenty.

– Det är bara bra. Vi kan vila spelare och i stället ge yngre spelare chansen så jag har inget negativt att säga om att det är många matcher på kort tid.

Andralaget mot Råda

Även andralaget spelar match den här helgen. På söndag väntar bortamöte i division 3 med Rådas andralag.

Efter fyra omgångar toppar DIF tabellen med tio poäng. Råda har å sin sida tre poäng.

Artikeltaggar

Degerfors IF DamDivision 1 Mellersta damEmma TryggvessonFotbollIzabell JohanssonPetter ToivonenSara SandbergStora VallaVästerås BK30

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare