Hoppa till huvudinnehållet

Tränarna överens: KB var det bättre laget i derbyt

Publicerad:
NIclas Mendritzki till höger och Stefan Blom i mitten ställdes under fredagskvällen mot varandra i ett hett derby. Foto: Fredrik Narvelid

Både Stefan Blom i KB och Niclas Mendritzki i SIK uppfattade fredagens matchbild till fördel för Karlskogalaget.

– Jag tycker att över hela matchen var vi det bättre laget, men vi skapade för lite med tanke på vårt övertag. Prestationen var ändå helt okej, summerar KB:s tränare Stefan Blom.

Att det var en riktig derbymatch där ingen ville bjuda på någonting märktes.

– Vi är nöjda men behöver ju trepoängare i det läge vi är i just nu, fortsätter Blom.

Med fem poäng inspelade så ligger KB på en tiondeplats i division 3 västra Svealand, och det betyder nedflyttningsplats för nykomlingen.

– Vi fick bra tryck på dem och kunde spela runt dem, vi lyckades även med att stänga Christoffer Wiktorsson vilket vi ville, summerar Blom det taktiska genomförandet.

– Strömtorp spottade upp sig i mitten på andra och fick ett bra tryck på oss. Sedan hade de ett skott i ribban som väl räknas som matchens bästa chans, konstaterar en ändå trots endast en poäng, nöjd Blom.

Någon som förtjänar extra beröm?

– Noa Hallström var väldigt bra, kom förbi mycket. Sedan var Mattias ”Malte” Persson riktigt bra, han tog bort deras anfallare hela matchen, menar Blom

Noteras ska att ”Malte” spelade andra halvlek med coachtejp i ansiktet.

Publiken levde verkligen upp under den vårfina fredagskvällen på Strömtorps IP och 651 personer var där för att se säsongens första derby.

– Det borde ha varit fler, men samtidigt är det roligt att det händer. En bra siffra för division 3, säger Blom.

”Tror det var nervöst”

Strömtorps tränare Niclas Mendritzki är inte lika nöjd som hans motståndare.

– Det är någonstans en styrka att inte förlora när vi gör en plattmatch, tycker Mendritzki.

Strömtorp har på åtta spelade matcher samlat ihop 13 poäng vilket gör att de ligger på en femteplats med en match mer spelad än Grums och IF Karlstad Fotbollsutveckling som skuggar på tolv poäng.

Att KB var bättre i första halvlek och att SIK spottade upp sig i andra håller Mendritzki med sin kollega på andra sidan mittlinjen om.

– Jag tror det var nervöst, men vi tar med oss en pinne, summerar Mendritzki läget.

Att det var roligt med mycket publik tycker även Mendritzki, men han hade hoppats på fler.

– Det var ju inte så många karlskogingar, säger han med ett flin.

William Larsson-Deland

Lahtinen ytterst nära att bli derbyhjälte – ribban i vägen: ”Jäkligt surt”Jaemz kom närmast för KB: ”Borde kanske ha gjort mål”SIK var ett ribbskott från sent ledningsmål – derbyt förblev mållöstSå ställer Strömtorps IK och KB Karlskoga upp i kvällens derby

Artikeltaggar

FotbollKB KarlskogaNiclas MendritzkiSportStefan BlomStrömtorps IKStrömtorps IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.