Hoppa till huvudinnehållet

Inga förändringar i truppen – Solberg om vad som blir viktigt mot Varberg

Publicerad:
Degerforstränaren Tobias Solberg. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Efter två matcher mot storlag på Stora Valla väntar tabelljumbon Varberg på måndagskvällen.

– Vi har tryckt väldigt mycket på att vi måste komma ut med rätt energi, säger tränaren Tobias Solberg.

Matchen mot Varberg blir Degerfors tredje på tio dagar.

– Allt handlar om återhämtning och om att vara redo. Ladda om mentalt. All press ligger på Varberg som behöver vinna. Även om vi har ett bra hemmastöd kan vi inte räkna med samma tryck som i dom senaste matcherna. Där har vi fått energi gratis. Vi vill gå ut och visa hur starka vi är på hemmaplan, säger Solberg.

Degerforstränaren tycker att hans lag gjorde en bra insats i torsdagens match mot Hammarby som slutade 2–2.

– Även om vi var en man mer var det starkt av oss att vända ett underläge. Det är inte så enkelt alla gånger.

”Svårslaget lag”

Under dom här två säsongerna i allsvenskan har Degerfors inte besegrat Varberg.

Föra året slutade matchen på Stora Valla 1–1 efter att Diego Campos kvitterat med kvarten kvar att spela.

– Det är ett svårslaget lag. Nu har dom fått en tuff start. Det är ett hårt jobbande lag som ger allt för varandra. Dom kliver gärna på man mot man och är farliga på fasta situationer.

Hur ser du på svårigheterna att kanske ladda om efter matcher mot AIK och Hammarby?

– Vi har tryckt mycket på det. Att vi måste komma ut med rätt energi. Nu har vi andra förväntningar på oss också. Framför allt måste det vara okej att försvara sig även mot Varberg. Det kommer inte bli så att vi är bländande i 90 minuter med bollen. Vi måste acceptera att vi kommer behöva försvara oss. Även om Varberg spelar ett mer direkt spel och satsar mycket på att vinna andrabollar.

– Det är en psykologisk men också fysisk utmaning med ett tätt matchande.

Degerfors gör inga förändringar i truppen som ser ut så här: Sondre Rossbach, Gustav Granath, Karim Mammar, Joe Gyau, Oscar Wallin, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic, Christos Gravius, Erik Lindell, Fortune Bassey, Seid Korac, Rasmus Örqvist, Albin Mörfelt, Elyas Bouzaiene, Peter Gwargis, Justin Salmon, Jonas Olsson och Damjan Pavlovic.

Salmons hyllning till Sabetkar: ”Fin kille som har gjort allt för föreningen”Örqvists jubel fastnade i halsen: ”Men jag trodde vi avgjorde i slutet”Diego Campos om utvisningen: ”Domaren gjorde rätt”

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollStora VallaTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.