Hoppa till huvudinnehållet

Sirius bröt Degerfors P19 segersvit

Publicerad:
Degerfors IF Junior förlorade mot IK Sirius
Degerfors IF Junior förlorade mot IK Sirius

Efter fem segrar i rad i P 19 Superettan norra i fotboll för Degerfors P19 så tog vinstsviten slut hemma mot Sirius. Matchen på söndagen på Stora Valla slutade 0-1.

– Vi börjar matchen bra, båda lagen visste var man hade varandra och vi är disciplinerade mot ett bra lag. Försvarsmässigt har vi koll, och offensivt försöker vi spela efter våra grunder men det ville sig inte riktig idag. De gör 0-1 efter en hörna och vi hamnar ur rytm sista 10 min av halvleken. Vi startar andra med ambitionen att komma lite högre upp i försvarsspelet iom att vi ligger under och efter en kvart tar vi ytterligare ett kliv framåt, vi vill bryta Sirius försök till sänka tempot, det blir en mer öppen match som var vårt syfte och vi skapar därmed ett större hot framåt, men vi lyckades inte omvandla det till mål. Vi tar nya tag till veckan, kommenterade Degerfors P19:s tränare Mikael Eklund efter matchen.

Degerfors P19 har fyra vinster en förlust och 14–7 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sirius har fem vinster och 16–3 i målskillnad. Det här var Degerfors P19:s tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Sirius leder serien, och Degerfors P19 är på sjätte plats.

I nästa omgång har Degerfors P19 Täby FK borta på Tibblevallen, söndag 4 juni 13.00.

Artikeltaggar

Degerfors IF JuniorFotbollIK SiriusP 19 Superettan norraStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.