Hoppa till huvudinnehållet

Tillfällig sommarvärme kommer till veckan

Publicerad:
I söder kan temperaturerna nå 25 grader. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Kyla och nederbörd i fjällen och torr värme i söder väntar i veckan som kommer. Men de höga temperaturerna är bara på tillfälligt besök.

Norra delarna av landet väntas få en sval vecka, på måndagen kan temperaturen ligga på några få plusgrader.

– Det blir mest uppehåll i södra Sverige med temperaturer mellan 15 och 20 grader. Men tittar man upp över Norrland ligger det någonstans kring 10 grader och i fjällen ännu lägre. Där kommer nederbörden både som regn och blötsnö, säger Anna Belking, jourhavande meteorolog på SMHI.

Tisdagen och onsdagen bjuder på sommarvärme i stora delar av landet. Längst i söder kan temperaturen leta sig upp mot 25 grader. Fullt så varmt blir det inte för alla, men solen väntas visa sig för de flesta, med undantag för dem som bor fjällen.

Någon ihållande värme blir det dock inte. Den kyligare luften letar sig söderut under torsdagen och fredagen. Enligt Anna Belking kommer de låga temperaturerna åter för att stanna.

– Jag skulle säga att det är värmen som är på tillfälligt besök, säger hon.

Artikeltaggar

Samhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.