Hoppa till huvudinnehållet

Två cyklister skadade i kollision med bil i Nora

Publicerad:
Två cyklister har förts till sjukhus i ambulans efter att de blivit påkörda av en bil i Nora kommun. Arkivbild. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Två cyklister som färdades i en cykelklunga skadades allvarligt när de på söndagen kolliderade med en bil öster om Nora.

Ett 20-tal cyklister var ute och tränade tillsammans när olyckan skedde på en mindre länsväg vid Övre Järle öster om Nora.

Vid 10.20-tiden på söndagsförmiddagen kom larmet om att några av cyklisterna hade kolliderat med en förbipasserande bil. Bilen tros ha färdats i ungefär 70 kilometer i timmen.

– Två personer är allvarligt skadade, men inte livshotande. De är avförda med ambulans, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Enligt polisen rubriceras händelsen som en olycka, och det finns inga brottsmisstankar mot mannen som körde bilen.

– Det verkar som en cyklist vinglade till och kom lite för långt ut i vägen. De i bilen försökte väja, de körde inte fort eller ovarsamt på något sätt, säger Greger Aronsson, räddningsledare på plats till SVT Nyheter Örebro.

Förutom de två personer som förts till sjukhus har ytterligare fem fått lindriga skador, enligt SVT.

Artikeltaggar

Trafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.