Hoppa till huvudinnehållet

Kampanj ska göra Karlskoga tryggare

Publicerad:
Kampanjen Snacka om trygghet ska ge återkoppling på kommuninvånarnas synpunkter om otrygghet.
Kampanjen Snacka om trygghet ska ge återkoppling på kommuninvånarnas synpunkter om otrygghet. Foto: Helena Lundberg

På Karlskoga kommuns initiativ drar nu en kampanj igång för att staden ska bli tryggare. För tredje gången körs Snacka om trygghet och samlar både polis, räddningstjänst och kommunal verksamhet.

Tidigare har kommuninvånarna själva kunnat lämna sina synpunkter på var de känner sig otrygga eller trygga. I år kommer därför fokus att läggas på att uppmärksamma och att återkoppla vad som har hänt.

Kommunen skriver att invånarnas egna synpunkter varit värdefulla i arbetet för att skapa trygghet. Karlskoga, som är en trygg stad enligt kommunen, kan bli bättre. Men olika faktorer spelar in och svaret på om man känner sig trygg beror också på vem man frågar menar de. På kommunens hemsida går det att läsa allt om kampanjen som inleds måndagen 29 maj och pågår till 4 juni.

Artikeltaggar

BränderMotionerPolitikSkolor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.