Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogakillen vänder åter: ”Backgeneralen klar för sin sjätte säsong”

Publicerad:

"Backgeneralen klar för sin sjätte säsong”, skriver Kiruna AIF på sin hemsida när klubben presenterar att Karlskogakillen Marcus Rhodin vänder tillbaka.

”Rhodin med närmare 300 matcher i hockeyettan därav 144 i Kiruna AIF och spel utomlands blir en extremt viktig pusselbit kommande säsong. Med sin rutin i ett ungt lag kommer han leda laget både på och utanför isen”, fortsätter Kiruna AIF.

Den 28-årige backen, som är hockeyfostrad i BIK Karlskoga, lämnade Kiruna AIF när klubben drog sig ur division 1 den gångna säsongen. Han fortsatte till Hasle/Lören i näst högsta serien i Norge. Där var han lagkompis med en annan karlskoging: Philip Larsson.

Rhodin hade spelat division 1-hockey i Kumla och Borlänge innan han anslöt till Kiruna AIF inför spelåret 2018–2019.

Klubben gör kommande säsong en nystart i division 2.

BIK-fostrade vännerna återförenade utomlands: ”Känt varandra sedan Björnligan”Ny klubb för Karlskogasonen – blir lagkamrat med annan KarlskogingKarlskogasonen: ”Klubben pausar verksamheten på obestämd tid”

Artikeltaggar

IshockeyKiruna AIFMarcus Rhodin

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.