Hoppa till huvudinnehållet

Nina Höijer (S) ny ordförande i Tåg i Bergslagen

Publicerad:
Nina Höijer har tagit över ordförandeklubban.
Nina Höijer har tagit över ordförandeklubban. Foto: Kajsa Juslin

Karlskogabon Nina Höijer (S) är ordförande i Region Örebro läns kollektivtrafiknämnd. Nu har hon även valts till ny ordförande i Tåg i Bergslagen.

I ett pressmeddelande konstaterar Nina Höijer att Tåg i Bergslagen är en viktig aktör på den mellansvenska järnvägen som knyter samman de fyra länen Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg på ett sätt som underlättar vardagen för många pendlare och andra resenärer. Att nu få uppdraget att som ordförande leda verksamheten framöver känns både stimulerande och hedrande, berättar hon.

Anledningen till att hon fick ta över ordförandeskapet var inte särskilt dramatisk. Hennes företrädare slutade efter tolv år på ordförandeposten.

– Han slutade som politiker, så det var dags att byta ordförande. Ägarna kom överens om att föreslå mig. Jag blev vald i fredags, säger hon.

Mer arbete

Den nya titeln kommer att innebära mer arbete för henne. Bland annat ska Tåg i Bergslagen trimma in den nya operatören som tar över från och med december. Dessutom finns det andra utmaningar att ta tag i, som bristen på lokförare och Trafikverkets nya planeringssystem som innebär förseningar.

Tåg i Bergslagen bedriver och utvecklar tågtrafiken på sju olika linjer på uppdrag av Region Örebro län, Region Gävleborg, Region Dalarna och Region Västmanland. Genom att arbeta för samordning mellan tågen och länstrafikbolagens bussar är ambitionen att göra det enkelt att resa till och från orter i hela Bergslagen.

Artikeltaggar

DalarnaJärnvägNina HöijerÖrebroRegion DalarnaRegion GävleborgRegion Örebro länSamhälleTåg i BergslagenTågtrafikTrafikTrafikverketVästmanlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.