Hoppa till huvudinnehållet

Skogsbrand i Åtorp

Publicerad:
Genrebild.
Genrebild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Flera enheter från Räddningstjänsten skickades under eftermiddagen till en skogsbrand i Åtorp.

Brandflyg lokaliserade branden och bedömde att det handlade om en yta som motsvarar fyra fotbollsplaner.

Strax innan klockan halv tre fick SOS Alarm ett larm om en skogsbrand i Åtorp i Degerfors kommun.

Flera enheter skickades till platsen och när de anlände kunde räddningstjänsten konstatera att det rörde sig om en skogsbrand på en större yta.

– Vi har även brandflyg i luften som har gjort bedömningen att det handlar om en yta på cirka 30 x 30 meter, men det är inte bekräftat av räddningstjänsten på marken, säger en larmoperatör som svarar för SOS räddningsregion Bergslagen.

Klockan 16 kunde räddningstjänsten göra bedömningen att branden täckte en yta som motsvarar cirka fyra fotbollsplaner ute på ett hygge.

– I nuläget finns det en viss risk för spridning och räddningstjänsten arbetar just nu med att försöka hindra den spridningen. De håller på att dra fram vatten nu men branden är inte omringad än.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Vid 17-tiden lämnade räddningstjänsten en prognos på tre timmar.

– Det är 1,4 hektar som brinner. Man är nöjd med antalet resurser på platsen och arbetar med släckning, säger larmoperatören.

Artikeltaggar

ÅtorpBränderDegerforsOlyckor och katastroferSOS Alarm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.