Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattad cancanuppvisning och gemensam dans på VOBO

Publicerad:
Cancan på Saxlyckan.

Glädjen stod högt i tak när barn och äldre upplevde musik och dans tillsammans på vård- och omsorgsboendena i Karlskoga.

– Vilken härlig lycka, säger Nina Bäckman, aktivitetssamordnare i Karlskoga kommun.

25 maj blev det uppvisning av cancandans för 200 hyresgäster på VOBOs boenden på Lötängen, Torpdalen, Björkliden, Saxlyckan och Skranta i Karlskoga. Tillsammans med ett trettiotal förskolebarn blev de inspirerade och danssugna när eleverna Klara Skogsberg, Angel Johansson, Smilla Öhlin och Elsa Björkman från Kulturskolans fördjupningslinje hade dansuppvisning.

Publiken klappade i takt och jublade. Efter dansen bjöd dansarna tillsammans med Nina Bäckman upp publiken att få dansa med.

Hyresgästen Arne Vilander svängde runt till Macarena. Bredvid står Carina Kjettselberg.
Hyresgästen Arne Vilander svängde runt till Macarena. Bredvid står Carina Kjettselberg.

Bland annat dansade man till Macarena med sångtexten ” Alla kan dansa dansen Macarena, det är bara att svänga på rumpan och bena”. Förskolebarnen och de äldre gillade även att dansa till låten Dansa- Pausa.

– På Björkliden blev en flicka från Skogsduvans förskola så inspirerade att även hon visade upp en solodans för alla. Hon kallade dansen för Blomman och hon fick stora applåder, säger Nina Bäckman.

På Skranta dansade också förskolebarn från Blåklinten med de äldre. Hyresgästen Arne Vilander blev så inspirerad att han reste sig från stolen och dansade Macarena med både barn och dansarna från Kulturskolan.

– Det roligaste var att se de äldres glada ansikten och att man först suttit stilla men sedan kommit igång att dansa med eller klappa takt och gunga med fötterna. Det har varit en meningsfull vardag för människor från två år till tonår och över hundra år gamla. Vilken härlig lycka. Detta tack vare ett fint engagemang och samarbete mellan våra lokala kulturaktörer och omsorgen i Karlskoga kommun, avslutar Bäckman.

Artikeltaggar

KarlskogaMänskligtVobo

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.