Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Mycket pengar för de flesta

Publicerad:
Insändarskribent menar att 5000 kronor som lärarna i Karlskoga erbjuds är mycket pengar för de flesta. Foto: Jessica Gow/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Snälla, rara politiker”

När ordet bananrepublik används likväl ordet "glasspengar" (Vilket du inte använt) men varit väldigt förekommande gällande utbetalningen på 5000kr till lärarna så blir jag bekymrad. 5000kr är mycket pengar för dom flesta.

Snälla, rara politiker

Tittar man på lönestatistiken så är lärare den grupp i kommunen som har dom högsta medelönerna förutom Chefspositioner i olika nivåer.

Att medellönen för lärare ligger mellan 35.000-45.000 är inte i mina ögon en dålig lön, och det blir osmakligt när man säger att det är glasspengar.

Övriga grupper som får utbetalningen exempelvis socialsekreterare och andra kommunala tjänstepersoner, även det personer med en utbildning i ryggen har inte de blivit "galna i media"

Sen skrivs det att man ger sig på fel yrkesgrupp då man ger sig på "icke matematikkunnig" personal.

Om man går in i en utbildning för lön och inte ett "kall" så borde man "räkna" ut vad lönen kommer vara efter fullbordad utbildning om det är det som driver yrkesval.

Som kommuninvånare och förälder till barn i kommunens skolor skulle jag önska att denna yrkesgrupp skulle fokusera mer på ökad måluppfyllelse än att lägga sin tid på förlöjligande insändare i media. Då andelen barn i Karlskoga som klarar skolan med godkända betyg blir färre för varje år.

Kommuninvånare, skattebetalare och förälder

Artikeltaggar

KarlskogaLärareLönerSkola och utbildningSkolorUtbildning