Hoppa till huvudinnehållet

Alla fyra Djerflöpare tog sig till A-final i sprint-SM – hon lyckades bäst

Publicerad:
Reporter Karlskoga tidning/Kuriren
Karlskoga tidning/Kuriren
redaktion@kt-kuriren.se
Rasmus Pettersson, Jonna Lindblad, Ella Laine och Ellen Pelander.
Rasmus Pettersson, Jonna Lindblad, Ella Laine och Ellen Pelander. Foto: OK Djerf

Under den gångna helgen avgjordes SM i sprintorientering på Lunds soliga gator i Skåne. På lördagen arrangerades SM i individuell sprint och på söndagen SM i sprint-stafett. OK Djerf ställde upp med fyra löpare i den individuella sprinten samt ett lag i sprint-stafetten.

Under förmiddagen på lördagen fick löparna i alla elitklasser kvala in till olika finaler som skulle avgöras under samma eftermiddag. Samtliga djerfare – genom Ella Laine, Ellen Pelander, Jonna Lindblad och Rasmus Pettersson – tog sig till A-final i sina respektive elit-klasser.

I huvudklassen H21 Elit Final A kom Rasmus på en 42:a placering, två minuter och 43 sekunder efter segrande Jonatan Gustafsson från KFUM Örebro OK.

I A-finalen i klassen D18 Elit slutade Ella tolva, en minut och åtta sekunder efter segrande Tuva Östangård från Västerviks OK.

Ellen och Jonna placerade sig på 28:e respektive 32:a plats i klassen D20 Elit och var tre minuter och 17 sekunder respektive tre minuter och 32 sekunder efter segrande Elsa Sonesson från Falköpings AIK OK.

Stafettlaget

På söndagen ställde OK Djerf upp med ett lag i SM-sprintstafetten. I laget fick det ingå max två herrlöpare. OK Djerfs laguppställning såg ut som sådan att Rasmus Pettersson sprang förstasträckan, Jonna Lindblad andrasträckan, Ella Laine tredjesträckan och Ellen Pelander fjärdesträckan.

Sprintstafetten avgjordes endast i huvudklassen H/D21 och inte i några juniorklasser. Med det sagt ställde OK Djerf upp med ett väldigt ungt lag i denna stafett. Laget slutade på en 31:a plats av totalt 40 startande lag. Vann gjorde "grannarna” från Hallsberg i OK Tisaren.

Resultat

27 maj – SM, sprint (Swedish League, #6 + WRE), final

H21 Final A, 3 800 m (43): 1) Jonatan Gustafsson, KFUM Örebro OK, 13.13, 42) Rasmus Pettersson, OK Djerf, +2.43.

D20 Final A, 2 320 m (41): 1) Elsa Sonesson, Falköpings AIK OK, 14.03, 28) Ellen Pelander, OK Djerf, +3.17, 32) Jonna Lindblad, do, +3.29.

D18 Final A, 2 320 m (42): 1) Tuva Östangård, Västerviks OK, 14.05, 12) Ella Laine, OK Djerf, +1.08.

28 maj – SM, sprintstafett, final

DH21, 3 000 m (40): 1) OK Tisaren 1, 55.40, 31) OK Djerf 1, +15.40.

Artikeltaggar

Ella LaineEllen PelanderJonna LindbladLundOK DjerfOrienteringRasmus Pettersson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.