Hoppa till huvudinnehållet

SD-ledamot: Var blev nya arbetssättet för att fånga barn i riskzon av?

Publicerad:
Det nya arbetssättet ”Backa barnet”, som ska fånga upp barn och unga som riskerar få problem framöver, skulle redan ha startat.
Det nya arbetssättet ”Backa barnet”, som ska fånga upp barn och unga som riskerar få problem framöver, skulle redan ha startat. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

I kultur- och utbildningsnämndens möte efterlystes vad som hänt med det nya arbetssättet som går under namnet Backa barnet.

SD-ledamoten som tog upp frågan anser att det måste komma igång.

Leif Erixon (SD) ifrågasatte varför inte arbetssättet implementerats och startats, han menar att det redan skulle pågå ett arbete mellan arbetsutskotten i kultur- och utbildningsnämnden samt socialnämnden.

– Samarbetet kring projektet har inte kommit igång. Vi har ärvt det från förra mandatperioden, men nu är det på gång, säger nämndordförande Eje Johansson (V).

Arbetsgrupp

Syftet med arbetssättet ”Backa barnet” är att tidigt fånga upp barn och unga som riskerar att få problem framöver. Även myndigheter, som polisen, är inkopplade i arbetsformen, som är en svensk modell av Skottlandsmodellen.

Enligt Johansson är det dock inte klart att nämndernas arbetsutskott ska arbeta med det, men att det skulle bildas en arbetsgrupp.

I januari försökte man få till ett möte mellan tjänstepersoner, men tiderna krockade. När så tf förvaltningschef tillträdde så började hon samtala med socialchefen och nu ska även politiken in i projektet, enligt Johansson.

Artikeltaggar

BarnDegerfors kommunDegerfors kommun (org)Eje JohanssonKulturKultur- och utbildningsnämndenNämnderPolitikSocialnämnderSverigedemokraterna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.