Hoppa till huvudinnehållet

Fyra från Karlskoga i juniorlandslaget – JEM-slutspel hägrar

Publicerad:
Elva spelare från Karlskoga Bats fanns med på U18-landslagets uttagningsläger i Sundbyberg tidigare i maj. Av dessa blev fyra kvar till den slutliga truppen. Övre raden från vänster: Alex Blad, Gustav Öijen, Anton Lindfors, Erik Asp, Jakob Lindkvist, Linus Ritzén. Främre raden från vänster: Daniel Conceicao Boox, Rodi Resho, Casper Cannehag, Oscar Joelsson, Lukas ”Laxen” Lindström. Elion Maksuti saknades på grund av skada.
Elva spelare från Karlskoga Bats fanns med på U18-landslagets uttagningsläger i Sundbyberg tidigare i maj. Av dessa blev fyra kvar till den slutliga truppen. Övre raden från vänster: Alex Blad, Gustav Öijen, Anton Lindfors, Erik Asp, Jakob Lindkvist, Linus Ritzén. Främre raden från vänster: Daniel Conceicao Boox, Rodi Resho, Casper Cannehag, Oscar Joelsson, Lukas ”Laxen” Lindström. Elion Maksuti saknades på grund av skada. Foto: Privat

Karlskoga Bats fick med så många som fyra spelare i juniorlandslaget inför det stundande kvalet till junior-EM.

Det handlar om Linus Ritzen, Jakob Lindkvist, Gustav Öijen och Daniel Conceicao Boox.

I den svenska truppen, som presenterades under tisdagen, ingår sammanlagt 18 spelare.

Bats är den klubb som har med flest representanter i truppen.

Det här är, alltså, ytterligare en bekräftelse på vilken stark verksamhet Bats har bakom sitt elitserielag på seniorsidan.

Junior-EM-kvalet äger rum i Zürich, Schweiz, 10–15 juli.

Sverige startar kvalet med match mot hemmanationen. I gruppen ingår även Ukraina, Litauen, Ungern och så då Sverige.

Det handlar om att komma etta i gruppen för att kvala in till mästerskapet. Vid senaste kvalet var Sverige mycket nära att gå vidare men föll ”på målsnöret”.

Ytterligare en kvalgrupp ska spelas på Irland. I den ingår Irland, Polen, Slovakien och Kroatien.

Artikeltaggar

BasebollDaniel BooxGustav ÖijenJakob LindkvistKarlskoga Bats

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.