Hoppa till huvudinnehållet

"Den lille girige" på sommarturné till Degerfors

Publicerad:
Siri Hamari i 'Den lille girige', fritt efter Moliére i regi av Ada Berger. Pressbild.
Siri Hamari i "Den lille girige", fritt efter Moliére i regi av Ada Berger. Pressbild. Foto: Sören Vilks

Dramaten och Folkets Hus och Parker tar föreställningen "Den lille girige" på Sverigeturné i sommar. Föreställningen är en del av Unga Dramatens serie "Unga klassiker" där teaterns tyngsta klassiker tolkas för den yngsta publiken.

"Den lille girige", som bygger på Moliéres "Den girige" och som hade premiär 2018, besöker sammanlagt 19 orter med start i Örebro den 27 juni.

Turnéplan: 27/6 Örebro, 28/6 Degerfors, 29/6 Vretstorp, 3/7 Dala-Floda, 4/7 Falun, 5/7 Hargshamn, 9/7 Nävekvarn, 10/7 Birkagården, 11 samt 13/7 Malmö, 14/7 Lund, 15/7 Kävlinge, 16/7 Värnamo, 17/7 Lidköping, 22/7 Heby, 23/7 Söderbärke, 24/7 Hedemora, 25/7 Sandviken, 26/7 Tumba, 30/7 Eskilstuna.

Artikeltaggar

Ada BergerDegerforsDramatenFolkets Hus och ParkerFöreställningarMolièresÖrebroPremiärerSiri HamariSkådespelareTeater

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.