Hoppa till huvudinnehållet

Strandvallen – ett nygammalt ställe för bad och sol i Karlskoga

Publicerad:
Tony Ring invigde båtbryggan och soldäcket på racermanér. Foto: Per Lindgren

För ganska exakt ett år sedan började arbetet med att rusta upp Strandvallen – området kring den gamla småbåtshamnen och iläggningsrampen i Aggerud. Nu är arbetet slutfört och på tisdagen invigdes både soldäck och båtbrygga med tal och bubbel.

Den lilla viken där iläggningsrampen för båtar tidigare låg har fått en rejäl ansiktslyftning. Viken har breddats och omges nu helt av nya bryggor. Längst ute på udden på den norra sidan ligger ett rejält tilltaget soldäck.

Ulrika Lundgren, förvaltningschef på samhälle- och serviceförvaltningen, berättar att anledningen till att viken breddats är att det ska få plats fler båtar.

– Det är en del i satsningen med Aggerudsvikarna, att det ska bli möjligt för fler att ha båtplats här.

Längst ut på udden är ett stort soldäck.
Längst ut på udden är ett stort soldäck. Foto: Per Lindgren

Ulrika Lundgren påpekar att de ändringar som har gjorts har utgått från önskemål från allmänheten.

I och med att området har byggts om går det inte längre att att lägga i sin båt i viken.

– Men i samband med bygget av Aggerudsvikarna kommer det att bli en annan iläggningsplats. Det kommer att vara möjligt att lägga i båtar i närområdet, säger Lundgren.

Mycket nytt

Kommunstyrelsens ordförande Tony Ring (M) konstaterar att området har fått ett rejält lyft. Det var också han som stod för invigningstalet:

– Nu har vi något nytt och fint att vara stolta över i vår kommun.

Bryggan är byggd av rejäla plankor och har ramper för tillgänglighetens skull.
Bryggan är byggd av rejäla plankor och har ramper för tillgänglighetens skull. Foto: Per Lindgren

Han påpekade i talet att Strandvallen bara är en del av allt som är nytt kring Aggerudsområdet, till exempel den nya aktivitetsparken, den nya fiskebryggan och hundrastgården vid Näset.

– Dessutom kommer det snart att finnas ett facilitetshus här. Där kommer det att finnas toaletter, duschar, skötbord och möjlighet att fylla på vatten.

Bra exempel

– Politik gör skillnad! Goda politiska beslut - i det här fallet i total enighet mellan alla partier i Karlskoga - kombinerat med kompetenta och handlingskraftiga medarbetare är det som gör skillnaden!

Han ser soldäcket och båtbryggan som ett bra exempel på det som han beskriver som den nya synen på hur saker och ting ska göras i Karlskoga.

Det var många som ville vara med vid invigningen.
Det var många som ville vara med vid invigningen. Foto: Per Lindgren

– Vi gör alltid lite mer än bara det som behövs. Det tror jag kommer att vara nyckeln när det gäller att fler ska bo och verka i vår kommun.

Han avslutade talet med en uppmaning till de åhörare som fanns på platsen:

– Passa på och ta för er av en livskvalitet som faktiskt inte finns i alla kommuner. Passa på att utnyttja de nya aktivitetsytorna, bada, sola, drick kaffe, ät en glass. Umgås, eller gå ner här och titta ut över den här fantastiska vyn.

Efter avslutat tal invigde Tony Ring området på klassiskt racingmanér: Han tog en flaska bubbel, skakade om den och sprutade ut innehållet över soldäcket.

Tony Ring höll tal medan kommundirektör Susanne Afzelius stod beredd med invigningsflaskan.
Tony Ring höll tal medan kommundirektör Susanne Afzelius stod beredd med invigningsflaskan. Foto: Per Lindgren
En och annan trotsade kylan i vattnet och tog sig ett dopp.
En och annan trotsade kylan i vattnet och tog sig ett dopp. Foto: Per Lindgren

Artikeltaggar

AggerudBåtarFritid och livsstilKarlskogaModeraternaStrandvallenTony RingUlrika LundgrenVatten

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.