Hoppa till huvudinnehållet

Dags att knyta linan och gå och fiska — även efter ärofylld titel

Publicerad:
Bild från ett tidigare år i fisketävlingen Letälvsmästaren, där Anders och Arvid Johansson deltog. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Det är ett år sen sist, nu är det dags igen. Som vanligt är det första lördagen i juni i Degerfors dags att tävla om att kamma hem titeln Letälvsmästare.

Under tre timmar den 3 juni pågår fisketävlingen som fem arrangörer står bakom och där penningpriser samt äran står på spel.

Någon startavgift är det inte. Deltagarna samlas en halvtimma före tävlingsstart vid gamla brandstationen på Bruket, som är Finska föreningens lokal, för att sen kunna gå ut till sina fiskeplatser.

Finska föreningen är en av arrangörerna liksom Degerfors Amatörfiskeklubb, Vänsterpartiet i Degerfors, Degerforsbyggen AB och Degerfors energi AB.

Regler

Det är metspö med toppknuten lina som gäller och som bete får man använda såväl mask som maggot, deg och majs. Men det är förbjudet att mäska, det vill säga locka fisk till en plats genom att strö ut bete i vattnet.

Förstapriset i barnklassen, upp till 12 år, är 500 kronor, andrapris är 300 kronor medan de som därefter placerar sig upp till åttonde plats får 100 kronor.

I vuxenklass, från 13 år och uppåt, är förstapriset 1 000 kronor, andrapriset hälften så mycket varefter det sjunker med hundra kronor upp till sjätte och sjunde placering.

I fjol vann Arvid Johansson i barnklassen och Thomas Sjöström i vuxenklassen, vem blir Letälvsmästare i år?

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors AmatörfiskeklubbDegerforsbyggenFiskeFritid och livsstilLetälvsmästarenVänsterpartiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.