Hoppa till huvudinnehållet

Rising Stars blev The Greatest Show med vänskap som tema

Publicerad:
Under showen fick publiken se olika dansstilar. Här är ett exempel på breakdance. Foto: Kajsa Juslin

Årets höjdpunkt. Det var det för många när årets upplaga av Rising Stars intog Nobelhallen på onsdagskvällen. Temat för kvällen var vänskap.

I år var det extra högtidligt, eftersom Rising Stars i år firar 50-årsjubileum. Med anledning av det hade man i år valt undertiteln The Greatest Show.

Producent för hela tillställningen är Anelija Karahodzic på Kulturskolan. Hon berättar att förberedelserna för årets show har gått gått bra, nästan oväntat bra.

– Det har varit väldigt lugnt och det har gått smidigt på alla plan. Det beror på att jag har underbara och professionella personer på varje post runt omkring mig.

Föreställningen visade att Kulturskolan har många elever som är duktiga på att sjunga.
Föreställningen visade att Kulturskolan har många elever som är duktiga på att sjunga. Foto: Kajsa Juslin

Nobelhallen var som vanligt välfylld under föreställningen. Tidigare år har hela kören, som består av kommunens elever i årskurs ett till tre, suttit på läktaren bakom scenen, men så blev det inte i år.

Ett samarbete

– Eftersom det pågår ombyggnationer i lokalen har det tillkommit mer skydd på läktaren. Det gör att det är färre platser. Därför tog vi det säkra för det osäkra och flyttade ner årskurs tre, så de sitter på isen i år.

”The Greatest Show” firade 50-årsjubileum.
”The Greatest Show” firade 50-årsjubileum. Foto: Kajsa Juslin

Showen är ett samarbete mellan Kulturskolan och grundskolornas årskurs ett till tre.

– Vi startade i september med att utvärdera föregående show. Vi såg vad som funkade och vad som inte funkade och försökte förbättra. Att flytta ner treorna var en av förbättringarna.

En historia om vänskap

Därefter har arbetet flutit på. Från Kulturskolans sida brukar man försöka integrera skolans arbete i showen. I år hade skolorna jobbat med temat interkulturellt förhållningssätt.

– Då valde vi att fördjupa oss i vänskap, säger Karahodzic.

 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin
 • Foto: Kajsa Juslin

Den en timme långa showen hade en lång rad nummer som innehöll dans, sång och musik. Under föreställningens gång fick man följa en historia om vänskap mellan två personer.

– Vi följer två karaktärer från att de är små tills de blir ungdomar. Vi får se deras vänskap med upp- och nedgångar i relationen. De blir osams, glada, arga och allt möjligt. Låtarna reflekterar känslorna.

Gästartisten Chris Adam Hedman Sörbye stannade kvar efter showen och skrev autografer.
Gästartisten Chris Adam Hedman Sörbye stannade kvar efter showen och skrev autografer. Foto: Kajsa Juslin

Årets gästartist var Chris Adam Hedman Sörbye, sångare i bandet Smash Into Pieces som gick till final i årets Melodifestival.

Under föreställningen delades en rad stipendier ut. Emperilådans stipendiater var Dante Heydeck, Valeri Melander, Agnes Nilsson, Tyra Beijar, Novalie Andersson och Isabell Fomudoh. Teaterstipendiet till minne av Anna-Karin Prytz gick till Saga Stäring. Nils Landgren-stipendiaterna var Jakob Franz och Ludvig Norberg.

Artikeltaggar

FöreställningarNobelhallenNöje/KulturRising StarsSångShowerSmash Into PiecesVänskap

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.