Hoppa till huvudinnehållet

Ny SM-medalj hägrar trots blytung start: ”Hoppas kvala in till mästerskapet”

Publicerad:
Amalia Josbo och Lady Evelin tävlar nu i SM på Strömsholm.
Amalia Josbo och Lady Evelin tävlar nu i SM på Strömsholm. Foto: Tomas Nilsson

Amalia Josbo drömmer om tredje raka SM-medaljen tillsammans med Lady Evelin i samband med veckoslutets mästerskap på Strömsholm.

Efter att ha SM-debuterat 2020 med en fjärdeplats i SM i paradressyr blev det brons året därpå och silver i fjol.

– I år är konkurrensen ännu hårdare än tidigare med både fler och bättre ekipage jämfört med tidigare år. Det är ett bättre startfält än någonsin tidigare när jag varit med. Det gör att det är svårt att veta hur vi kommer att hävda oss, säger Amalia Josbo som tävlar för Örebro ryttarteam.

”Pannkaka”

Tävlingarna inleddes under torsdagen.

– Vi ligger femma efter första dagen, meddelar en allt annat än nöjd Karlskogaryttare.

– Det blev pannkaka av den här dagen, tillägger hon.

SM fortsätter under fredagen. Förhoppningen är i nästa steg att kvala in till lördagens final.

Dubbelseger

För knappt två veckor sedan gav Amalia Josbo och Lady Evelin ett positivt formbesked med en dubbelseger i samband med Grevagårdens tävlingar.

– Vi debuterade i klassen medelsvår B:5 och fick 68.617%.

I medelsvår C:1 blev det 69.405%.

Tia i världen

Amalia Josbo, som i våras för första gången var rankad bland de tio bästa i sin klass i världen, har en intressant säsong framför sig även efter SM.

– Vi hoppas kvala in till nordisk baltiska mästerskapet. Vilka som får rida där bestäms efter den här helgen.

Ett annat mål som hägrar är EM där Amalia Josbo tidigare sagt att målet är att sluta bland de tio bästa. Med tanke på förra årets tolfteplats i VM kan det mycket väl bli verklighet om ekipaget fortsätter att prestera bra i kampen mot världseliten.

Drama på väg till stortävling – däckbyte på E4 med bilar som susade förbi i 120Karlskogaryttaren rankad bland de tio bästa i världen: ”Overkligt och jättekul”SM-hoppet Amalia om stödet i VM-satsningen: ”Han är ovärderlig”Äntligen får Amalia gråta glädjetårar

Artikeltaggar

Amalia JosboHästsportLady EvelinStrömsholm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.