Hoppa till huvudinnehållet

Dykare rensade badplatsen: ”Många fester slutar här”

Publicerad:
Fridykare och dykare utförde badplatsrensning.
Fridykare och dykare utförde badplatsrensning. Foto: Ulf Eriksson

Karlskoga Sportdykarklubb har utfört den årliga badplatsrensningen. På sjöbotten fann man både elcyklar och aluminiumburkar. Men även ett nytt fynd gjordes i år.

Under gårdagskvällen gjorde Karlskoga Sportdykarklubb den årliga badplatsrensningen vid Näset. Anledningen är för att förhindra att framtida badgäster skadar sig på diverse ting som ligger på sjöbotten.

– Det känns som att vi gör ett viktigt jobb. Kan vi förhindra att en person skadar sig, så är det tillräckligt för att tiden vi lägger ner ska kännas värdefull, säger ordförande för Karlskoga Sportdykarklubb, Ulf Eriksson.

Kanotklubbens bryggor

Arbetet utförs av såväl dykare som de lite yngre fridykarna och det är just utanför kanotklubbens bryggor vid Näset som de flesta fynden brukar göras.

– Vi har hittat allt ifrån el-cyklar och vanliga cyklar, till glasflaskor och burkar, berättar Eriksson.

El-cyklar, flaskor och hyrcyklar hittades på sjöbotten.
El-cyklar, flaskor och hyrcyklar hittades på sjöbotten. Foto: Ulf Eriksson

I år gjordes även ett, för Sportdykarklubben, nytt fynd. En stor hög av fem-liters glasflaskor.

– Under 50-talet låg här ett lokalt bryggeri, och det ser ut som att alla dessa flaskor är dumpade här när bryggeriet slogs igen för säkert 50 år sedan, förklarar Eriksson.

Viktigt

Eriksson berättar också att det var fridykaren Hugo Björndahl som hittade fyndet, och att man nu kommer kontakta Karlskoga kommun för att se vad man ska göra med allt glas.

Karlskoga Sportdykarklubb på plats vid Näset.
Karlskoga Sportdykarklubb på plats vid Näset. Foto: Ulf Eriksson

– Om någon får för sig att simma ut här och sedan sätter ner fötterna på allt glas, kan man skära sig riktigt rejält, säger Eriksson och fortsätter:

– Det känns som att den här platsen är extra viktig att rensa då många fester tenderar att sluta här. Utöver fynden vi gjort här, så har de andra badplatserna runt om i Karlskoga sett väldigt bra ut när det kommer till nedskräpning.

Artikeltaggar

BadanläggningarBadplatserElcykelKarlskogaKarlskoga kommunSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.