Hoppa till huvudinnehållet

Lärare dömd för misshandel av elev

Publicerad:
En lärare stod åtalad för misshandel av elev och för att ha kört bil samtidigt som hen var hög på kokain. Arkivbild.
En lärare stod åtalad för misshandel av elev och för att ha kört bil samtidigt som hen var hög på kokain. Arkivbild. Foto: Filip Erlind/TT

En tidigare dömd lärare bosatt i de västra delarna av länet har dömts i Örebro tingsrätt, för misshandel, rattfylleri och narkotikabrott.

Läraren stod åtalad för misshandel av en elev på en skola i Örebro kommun. Läraren ska ha släpat och tryckt upp eleven mot en vägg och har nu dömts till skyddstillsyn.

Misshandeln ska ha inträffat i augusti förra året. Läraren berättar att hen ”lagt sina armar om” eleven och även ”tagit bort” elevens händer från ett föremål, men nekar till brott.

Eleven har i förhör sagt att läraren tog ett hårt tag om dennes kropp, lyfte och drog samt tryckte upp eleven mot en vägg. Eleven fick ont i kroppen efter händelsen och tingsrätten bedömer att elevens berättelse är trovärdig.

”Befogenheter”

Läraren hävdar att hen agerade utifrån sina befogenheter som lärare och att eleven i fråga störde de andra eleverna i klassrummet. Tingsrätten menar att lärarens ”bryska” agerande inte var rimligt med tanke på omständigheterna.

Läraren döms även för rattfylleri och ringa narkotikabrott, efter att ha kört bil påverkad av kokain, drygt två veckor efter misshandeln.

Läraren har tidigare dömts till skyddstillsyn för barnpornografibrott, vilket räknas in i den nya domen.

Förutom skyddstillsyn ska läraren också betala 10 000 kronor i skadestånd till eleven.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättLärareMisshandelNarkotikabrottÖrebroRattfylleri

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.