Hoppa till huvudinnehållet

Man stal korkskruv och tvålpump på jobbet – dömd i rätten

Publicerad:
En åtalad man erkänner att han stulit bland annat kaffemuggar från sin dåvarande arbetsplats. Genrebild.
En åtalad man erkänner att han stulit bland annat kaffemuggar från sin dåvarande arbetsplats. Genrebild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kaffemuggar, grytunderlägg, tvålpump och brandsläckare hör till godset som en man som var anställd på ett företag i länet stal från arbetsplatsen.

Nu har mannen, som bor i Karlskoga, dömts i tingsrätten.

Karlskoga Tidning-Kuriren har tidigare skrivit om åtalet, som handlar om tre fall av stöld under hösten 2021 på företaget där mannen var anställd.

Mannen, som är i 45-årsåldern, ska vid ett tillfälle ha stulit kaffemuggar med tillhörande tallrikar, ljusslingor, grytunderlägg, korkskruv, tvålpump, ljuslyktor, brandsläckare och adventsljus till ett totalt värde av minst 897 kronor.

Under samma period stal han även en lampfot, en lampskärm, en korg och glödlampor till ett okänt värde.

”Byteshandel”

I förhör uppgav den åtalade mannen att han såg det som ”byteshandel”. Han lämnade in varor till ett företag som skulle sälja dem åt honom och när hainte fick betalt för varorna tog han varor på företaget för att ”få tillbaka värdet” av det han lämnat in till försäljning.

Mannen, som nu har erkänt stölderna, dömdes av Örebro tingsrätt till villkorlig dom och 40 dagsböter på totalt 12 000 kronor.

Läs också:

Anställd misstänks ha stulit inredning från jobbet

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterKarlskogaÖrebro tingsrättStölder

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.