Hoppa till huvudinnehållet

Han byter BIK:s J20-lag mot provspel i hockeyettan: ”Rätt inställning”

Publicerad:
Jakob Olsson. Foto: Tomas Nilsson

Jakob Olsson, som avslutande förra säsongen i BIK Karlskogas J20-lag, ska provspela med Forshaga IF i hockeyettan västra.

Så här skriver Forshaga på sin Facebook-sida under torsdagsförmiddagen: ”Jakob Olsson har signat ett tryoutkontrakt. Vi tror och hoppas att Jakob kommer att etablera sig som hockeyettaspelare under säsongen. En spelare med framför allt bra skridskoåkning och rätt inställning”.

Forshaga kvalade sig i våras kvar i hockeyettan, tredje högsta nivån i det svenska seriesystemet.

På 17 matcher i BIK svarade han för fyra mål och fyra målgivande passningar.

Innan han kom till BIK hade han spelat i både Färjestad och Grums. I Färjestad på juniorsidan, i moderklubben både som junior och senior efter ungdomsåren.

Olsson, som i höst fyller 20 år, värvades till BIK från konkurrentlaget Grums för att bidra till avancemang till högsta serien. Karlskogalaget räckte inte ända fram efter att ha vunnit grundserien överlägset och tagit sig igenom tre matchserier i play off. I kvalserien slutade BIK femma av sex lag, det var de två första som gick upp.

Fyra nyförvärv till BIK:s J20-lag: ”Fått behålla alla 04:or som vi önskade”Nu vill Jakob hjälpa tidigare rivalen BIK upp i högsta serien: ”Borta 2,5 månad”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20Forshaga IF IshockeyIshockeyJakob Olsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.