Hoppa till huvudinnehållet

Bunjaki får gå — här är Karlstad Fotbolls nye tränare

Publicerad:
Kjell Jonevret blir ny huvudtränare i Karlstad Fotboll. Här ses han under sin tid i Viking Stavanger.
Kjell Jonevret blir ny huvudtränare i Karlstad Fotboll. Här ses han under sin tid i Viking Stavanger. Foto: Carina Johansen

Karlstad Fotboll sparkar Albert Bunjaki.

Hans ersättare på tränarposten heter Kjell Jonevret. Guldtränaren från Stockholm kommer att leda laget under fredagens match mot Örebro Syrianska.

Förre Mallbackentränaren Jonas Rehnberg blir assisterande.

– En utmaning. Uppdraget passar mig bra just nu, säger Kjell Jonevret till klubbens hemsida.

Åtta poäng på tio matcher.

Så ser den krassa verkligheten för Karlstad Fotboll ut. Efter en inledning av seriespelet som haft mycket i övrigt att önska agerar nu Karlstad Fotboll.

Klubben sparkar tränaren Albert Bunjaki. I hans ställe går nu meriterade Kjell Jonevret in.

– Vi har sonderat terrängen hittat det bästa som står till buds på marknaden. Vi har haft en plan B som vi nu sjösätter. Nu gör vi en nystart med en riktigt rutinerad tränare i Kjell Jonevret och en lokal tränare i Jonas Rehnberg som både har erfarenheten av och kopplingen till fotbollen i Karlstad och Värmland, säger ordförande Patrik Hjelte.

Och fortsätter:

– Vi känner med Albert Bunjaki men har insett att vi nu måste agera. Och vi kommer att erbjuda Albert en plats i organisationen.

Hjelte berättar vidare att det är vd Thomas Anderssons kontakter som gett resultat.

60-årige Kjell Jonevret sitter i Brommapojkarnas styrelse som sportslig rådgivare, och hade sitt senaste tränaruppdrag just i BP - säsongen 2019.

Stockholmaren har en karriär som som tangerat många elitklubbar. Han har förutom i BP verkat i Djurgården, AIK, Molde och Vålerengen och även haft en sejour i sydafrikanska Orlando Pirates.

Med Djurgården vann Jonevret allsvenskan 2005 och spelade hem Svenska cupen såväl 2004 som 2005.

Som spelare representerade han bland andra AIK.

Kjell Jonevret ser fram emot sitt uppdrag:

– Det är naturligtvis en utmaning, men uppdraget passar mig bra just nu. Jag har både tiden och lusten att ta mig an Karlstad Fotboll. Det har onekligen gått tungt för laget och det är läge att försöka förändra och jag hoppas kunna hjälpa laget i den här kniviga situationen, säger han till hemsidan.

Klubbens VD Thomas Andersson säger så här om förändringen:

– Vi har under den senaste tiden lyft på varenda sten och utvärderat truppen, tränarstaben och diskuterat olika möjligheter att agera för att vända de sportsliga resultaten. Under den här tiden har vi fortsatt förlora och vi har landat i att genomföra de här förändringarna på tränarsidan. Med Kjell Jonevret får vi in en erfaren tränare som jobbat på toppnivå i flertal olika klubbar, både i Sverige och utomlands.

Jonas Rehnberg blir ny assisterande tränare i Karlstad Fotboll.
Jonas Rehnberg blir ny assisterande tränare i Karlstad Fotboll. Foto: Fredrik Finnebråth

Ny assisterande tränare blir 51-årige Jonas Rehnberg som tidigare har verkat i Karlstadsfotbollen. Säsongen 2014 ledde han Carlstad United till serieseger i division 2.

Rehnberg ledde torsdagens KF-träning på Tingvalla, då Kjell Jonevret anländer först under fredagen.

Dalslänningen har även tränat IFK Åmål, Säffle SK, Oddevold och Mallbacken.

– Både Jonevret och Rehnberg är kontrakterade säsongen ut, säger Patrik Hjelte.

C-H Magnusson, den tidigare assisterande tränaren, erbjuds plats i Karlstad Fotbollutveckling i division 3.

Artikeltaggar

Albert BunjakiFotbollIF Karlstad FotbollIFK ÅmålJonas RehnbergMallbackens IFSäffle SKSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.