Hoppa till huvudinnehållet

Saab och Örebro universitet i nytt samarbete

Publicerad:
Görgen Johansson och Johan Schnürer.
Görgen Johansson och Johan Schnürer. Foto: Jesper Mattsson

Örebro universitet och Saab har tecknat ett nytt avtal om strategiskt partnerskap, detta för att långsiktigt stärka samverkan inom utbildning, forskning och innovation.

I ett gemensamt pressmeddelande uppger de båda parterna att det nya, strukturerade samarbetet innebär stora möjligheter för utveckling både för universitetet och Saab. Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics och Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet är bägge nöjda med det nya avtalet.

Syftet med samverkan är att öka konkurrenskraften och attraktiviteten för både Saab och universitetet. Den ska bidra till ny kunskap, säkerställa kompetens och kvalitet och hitta lösningar som är till nytta för Saab, universitetet och det omgivande samhället.

"Det här avtalet är viktigt för att vi ska kunna behålla vår konkurrenskraft och fortsätta vara nummer ett inom vårt område” säger Görgen Johansson, chef för affärsområdet Dynamics på Saab, i pressmeddelandet.

Läs även:

Han leder Saabs jakt på ingenjörer i Karlstad: ”Det har gått lättare än väntat”Ingenjörsstudenter om Karlskogas försvarsindustri: ”I framkant inom innovation”

Artikeltaggar

AvtalForskningGörgen JohanssonInnovationÖrebro universitetSaabTeknik och vetenskapUtbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.