Hoppa till huvudinnehållet

Lindström har opererat axeln igen: ”Har väl haft ont sedan dag ett”

Publicerad:
Edwin Lindström. Foto: Idrottsfoto.com

Tidigare BIK-spelaren Edwin Lindström opererade sin skadade axel för andra gången i början av maj.

– Jag har väl haft ont sedan dag ett, i snart två år nu, säger Lindström.

Edwin Lindström, 22, skadade axeln i seriepremiären 2021–2022. Han opererade sig i december 2021 och var tillbaka när BIK inledde den gångna säsongen.

Individuellt sett blev inte säsongen vad han hade hoppats på. En betydande anledning till detta, något han valde att inte prata öppet om då, var fortsatt smärta i den opererade axeln.

– Första operationen blev lyckad, men man upptäckte fler skador i samband med den operationen. Förhoppningen var att det skulle fungera ändå, att det inte skulle behöva åtgärdas, säger Lindström.

Att han inte skulle behöva genomgå en ny operation, alltså.

– Jag försökte hålla det under radarn och försökte väl lura mig själv med under förra säsongen. Jag hade ont redan under försäsongen. Någonstans tänkte jag att det skulle bli bättre. Att det berodde på att jag hade opererat mig. Det kan ta ett helt år innan man känner sig 100 efter en sån operation.

– Jag spelade skadad, gjorde jag, och det blev inte bättre. Det blev bara sämre. Jag gjorde en ny röntgen och då blev det beslut om en ny operation för att försöka få axeln hel en gång för alla.

Karlskogasonen genomgick det ingreppet 2 maj.

– Förhoppningsvis ska den bli helt bra nu. Jag är vid gott mod och prognosen ser bra ut. Det enda som skrivs om mig är alla jäkla skador. Det har känts som de aldrig ska ta slut, men nu har jag gjort mitt yttersta för att de ska göra det i alla fall.

Vägen tillbaka

Lindström ska ha på sig axellåset i drygt två veckor till. Därefter blir det full fokus på rehab i sommar för den blivande Lindlövenspelaren.

– Både jag och Lindlöven är medvetna om att det tar runt fem månader från operationsdatumet plusminus någon vecka. Jag kommer inte starta säsongen förrän jag vet att det är helt 100. Det spelar ingen roll om jag är hel till första eller femte omgången.

Centern erbjöds inte någon kontraktsförlängning av BIK Karlskoga efter den gångna säsongen. Han har varit öppen med att förhoppningen är att få chansen att återvända till moderklubben i framtiden.

– Klart det blev en tveksamhet för Torsten också. Tyvärr har jag varit väldigt skadedrabbad. Två operationer senare är jag väl också medveten om speltiden jag behöver. Det är inte att gå in som 13:e forward i 20 matcher. Jag behöver spela 15–20 minuter per match, få en bra roll och känna att kroppen fungerar. Det är det viktigaste just nu.

– Det går inte att skylla allt på kroppen, men den är viktig. Man behöver inte tänka många gånger för att förstå att två operationer på 1,5 år är svårt. Speciellt med den här rehabtiden. Klart det har bromsat utvecklingen lite, med speltid och kontrakt.

Jobbar på BIK:s kansli

Lindström jobbar just nu med privatmarknad på BIK Karlskogas kansli. Han kommer att göra detta augusti ut för att sedan lämna klubben åtminstone för den här gången.

– Det är så klart annorlunda att vara på kansliet men inte tillhöra laget. Jag blir ju sugen på att träna fys och sånt där. Samtidigt känns det gött att vara kvar i föreningen och ändå fortsatt betyda något.

Känns det skönt att dra ut på farvälet lite? Att du inte behövde klippa banden direkt?

– Det finns väl ingen känsla av att klippa banden. Jag har bra dialog med Torsten och BIK fortsatt, det är den känslan jag har. Sen är det så klart annorlunda att inte tillhöra BIK:s A-lag längre. Funkar kroppen och jag gör det bra i Lindlöven kan man ju hoppas.

Lindström har presenterats av nygammal klubb: ”En spelare vi tror mycket på”Efterlängtad comeback i första träningsmatchen: ”Som ett barn på julafton”

Artikeltaggar

Edwin LindströmIshockey

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.