Hoppa till huvudinnehållet

Därför börjar polisen bevaka delar av Karlskoga med kamera

Publicerad:
Polisen i Karlskoga har satt upp en kamera i syfte att öka tryggheten och underlätta utredningsarbetet.
Polisen i Karlskoga har satt upp en kamera i syfte att öka tryggheten och underlätta utredningsarbetet. Foto: Helena Lundberg

Kamerabevakning kommer ske i Karlskoga under ett par månader, i syfte att förebygga otrygghet och underlätta polisens arbete.

– Hoppas kunna hjälpa oss i vårat utredningsarbete, säger Kommunpolisen Andreas Pettersson.

Polisen i Karlskoga har gått ut med att en övervakningskamera satts upp i närheten av Karlskoga busstation. Platsen för kameran är en plats där många människor dagligen rör sig, under alla dygnets timmar, och är även en plats som många uttryckt otrygghet för.

– Vi hoppas att den här kameran ska kunna bidra till ökad trygghet hos invånarna och även hjälpa oss i utredningsarbete, berättar Andreas Pettersson.

Lång process

Processen till att få en kamera på plats har varit lång, och orsaken är att Karlskoga haft en relativt låg problembild jämfört med andra städer i länet.

– Det är mycket man behöver gå igenom och mycket som ska godkännas innan ett klartecken för att sätta upp en sådan här kamera ges. Avtal ska skrivas och det behöver finnas en tydlig bakgrundsbeskrivning på varför en kameran behövs, förklarar Pettersson.

Kameran kommer nu att sitta uppe i tre månader och sedan ska en utvärdering ske för att se vilka effekter kameran haft och vad den kunnat bidra med.

– Jag ser det inte allt för osannolikt att vi efter denna utvärderingsperiod kommer stöta på fler sådana här kameror runt om i Karlskoga, avslutar Pettersson.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättBrottsförebyggandeKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.