Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Fel att riva hopptornet

Publicerad:
Insändarskribent är upprörd över att Degerfors kommun ska riva ”Svartbygget” vid Letälven.
Insändarskribent är upprörd över att Degerfors kommun ska riva ”Svartbygget” vid Letälven. Foto: Kallestad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi äldre ondgör oss ibland över att ungdomar verkar söndercurlade och saknar förmåga att ta egna initiativ. Men vad händer när de visar skaparkraft och åstadkommer något som t.ex det byggnadsverk som gjorts vid älvens östra sida några kilometer norr om Degerfors centrum. Detta för att lättare kunna svinga sig i en lian (rep) och göra ett vådligt hopp i älven.

Jo, då är "svartbygget" på vår kommunala mark alldeles för farligt och saknar dessutom byggnadslov. Jag håller verkligen med om att vägen är smal och krokig och farlig för den som befinner sig utmed vägkanten. Men vägen blir väl inte mindre farlig om man fortsätter ända fram till Mölle.

Visst kan repet brista, men det borde väl kunna kontrolleras. Det finns så mycket faror för äventyrslystna ungdomar, och allt går tyvärr inte att skydda dom från. Ja, inte oss andra heller för den delen. Om ställningen rivs får väl de hoppsugna göra som de gjorde innan, klättra upp i ett träd och svinga sig därifrån. Är det säkrare?

Jag blir så ledsen och skäms över att vi i stället för att hedra dessa ungdomar river deras "svartbygge".

Upprörd

Artikeltaggar

Bostad och byggenBristerBygglovDegerfors