Hoppa till huvudinnehållet

Klar för final – men tufft utgångsläge: ”Blir svårt att få tag i en medalj”

Publicerad:
Amalia Josbo och Lady Evelin är SM-finalklara i paradressyr och på femte plats.
Amalia Josbo och Lady Evelin är SM-finalklara i paradressyr och på femte plats. Foto: Kajsa Juslin

Amalia Josbo är på femte plats inför lördagens SM-final i paradressyr.

– Den kändes mycket bättre än i går. Men vi fick några missar som var väldigt, väldigt kostsamma, säger hon om fredagens kvalritt.

Ny SM-medalj hägrar trots blytung start: ”Hoppas kvala in till mästerskapet”

47-åriga Amalia Josbo från Karlskoga som tävlar för Örebro Ryttarteam vann förra året SM-silver i paradressyr och på årets SM-tävlingar på Strömsholmsdagarna jagar hon ny medalj. Josbo är vidare till final i Grad 5 och utgångsläget inför lördagen är en femteplats efter ett totalt kvalresultat på 131,301.

– Vi kvalade i går och i dag och jag gick vidare till finalen i morgon lördag så det blir start i morgon också, säger Amalia Josbo.

På torsdagens kval Grand Prix Test A fick Josbo med hästen Lady Evelin 66,539 och på andra och sista kvalritten Grand Prix Test B under fredagen blev resultatet 64,762.

– Den kändes mycket bättre än i går, säger hon om fredagsritten och fortsätter:

– Men vi fick några missar som var väldigt, väldigt kostsamma. Så jag är både nöjd och missnöjd såklart. Det är riktigt synd när man inte kan hålla ihop det helt och hållet. Men Lady Evelin var mycket finare i dag jämfört med i går. Men tråkigt med de kostsamma missarna som sagt, men så är det.

Och Amalia Josbo är alltså femma inför lördagens final.

– Det är inte mitt år i år, det kan jag väl säga.

– Vi har inte fått till det varken i går eller idag vilket är lite synd.

”Allt kan hända”

Målsättningen att plocka en ny SM-medalj blir nu snårig att nå.

– Ja, det blir svårt att få tag i en medalj i morgon. Nu känns det som att jag nog bara behöver hålla ihop det och få en bra känsla och ett bra avslut liksom eftersom vi har med oss två ganska dåliga ritter.

– Nu gäller det att få ihop det inför framtiden. Sedan finns det väl fortfarande chans till medalj, allt kan hända. Men det hade varit skönare med två bra ritter i ryggen när man går in i finalen, helt klart.

Etta inför finalen med 145,311 är Lena Malmström från Sösdalaortens Lantliga RF med hästen Fabulous Fidelie. Trea med 134,527 och alltså på bronsplats är Malin Lindeman-Dolk från Rekasta Ridsällskap med hästen Bookmaker.

Karlskogaryttaren rankad bland de tio bästa i världen: ”Overkligt och jättekul”

Artikeltaggar

Amalia JosboDressyrHästsportKarlskogaLady EvelinMedaljerÖrebroParasportStrömsholm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.