Hoppa till huvudinnehållet

KLART: De dagarna kommer tidningen att delas ut

Publicerad:
Catarina Lindström chefredaktör och ansvarig utgivare för Karlskoga Tidning-Kuriren läser tidningenNu är det bestämt vilka dagar tidningen kommer ut när den går till att bli en tredagarstidning
Catarina Lindström chefredaktör och ansvarig utgivare för Karlskoga Tidning-Kuriren läser tidningenNu är det bestämt vilka dagar tidningen kommer ut när den går till att bli en tredagarstidning Foto: Kajsa Juslin

Nu är det beslutat vilka dagar tidningen kommer att delas ut.

Redaktionens chefredaktör är nöjd med beslutet och hoppas att läsarna också kommer att vara det.

– Det kommer att bli en fyllig tidning med ett matigare innehåll, säger Catarina Lindström.

Papperstidningen går från sex dagar till tre: ”Journalistiken minskar inte”

Tidigare i maj gick Karlskoga Tidning-Kuriren ut med att de kommer att minska antalet dagar som tidningen kommer att distribueras i print, och kommer från och med hösten att levereras tre dagar istället för sex dagar.

Förändringen väckte både reaktioner och frågor. Men en av de främsta frågorna handlade om vilka dagar tidningen skulle levereras, en fråga man då inte hade svaret på.

Nu har NWTs styrelse kommit fram till ett beslut och tidningen kommer att delas ut tisdagar, torsdagar och lördagar.

Chefredaktör Catarina Lindström menar att både styrelsen och redaktionen är nöjda med beslutet och berättar att kunna leverera tidningen på en lördag var en avgörande faktor.

– Vi har sett att våra läsare uppskattar att få tidningen på lördagar, så det var det viktigaste för oss. Intresset för sportens uppsnack inför matcher är stort, och det var faktor till varför lördagen var en högprioritet.

Beslutet fattades även för att utgivningsdagarna fungerade för annons, tryckeriet, redigeringen och distributionen.

Hur tror du att läsarna kommer att reagera på det här beslutet?

– Jag tror inte att det kommer att vara så mycket reaktioner. De som blir upprörda blir nog mer upprörda över att det kommer att blir en tredagarstidning. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra.

Även redaktionens nyhetschef Björn Mildh hoppas att läsarna kommer att vara nöjda med det nya upplägget.

– Min förhoppning är att läsarna kommer att känna sig nöjda med en tjockare och fylligare tidning med lika mycket, om inte mer innehåll.

KT-Kuriren kommer att börja delas ut tre dagar i veckan i oktober.

– Jag hoppas att folk vill ge oss en ärlig chans, avslutar Catarina Lindström.

Artikeltaggar

Catarina LindströmKarlskogaSamhälleStyrelserTidningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.