Hoppa till huvudinnehållet

Ny KB-förlust: ”En konstig start – det såg jättetaggat ut”

Publicerad:
KB med Marcus Nilsson hemmaföll med 0–3 mot Kumla.
KB med Marcus Nilsson hemmaföll med 0–3 mot Kumla. Foto: Tomas Nilsson

Redan i den femte minuten gjorde IFK Kumla 1–0 och KB föll till slut med 0–3 hemma på Nobelstadion.

– I slutändan går det inte att bjuda på mål och vi måste ju sätta våra lägen, säger KB-tränaren Stefan Blom.

Nykomlingen KB Karlskoga stod på fem poäng på åtta matcher i division 3 Västra Svealand medan fredagskvällens motstånd IFK Kumla hade 18 på åtta bataljer och var serieledare.

Bortalaget Kumla fick en smakstart med 1–0 från Rasmus Gustavsson Engdahl i den femte matchminuten vilket var ställningen i paus. I 60:e kom 2–0 för gästerna och Robin Damström gjorde 3–0 på straff i 65:e vilket blev slutresultatet i ett nytt KB-nederlag.

– Det blev en konstig start. Det såg jättetaggat ut inför matchen både på uppvärmningen och samlingen innan och vi började bra första fem minuterna, säger KB-coachen Stefan Blom om mardrömsstarten:

– Vi var aggressiva och låg på dem så Kumla inte kom till någonting. Men vi gick tyvärr bort i försvarsspelet där Kumla kom två mot en och gjorde 1–0. Det var kanske precis det vi inte behövde i det läget vi är i (med stort poängbehov). Det blir lätt att det sätter sig lite mentalt i skallen på grabbarna.

– Vi hade flera kvitteringschanser. Men vi fick inte utdelning och släppte in 0–2 på en ny kontring där en spelare i vårt lag halkade omkull. 0–2 var såklart jäkligt tungt för oss sedan även 0–3.

Max Selmers KB Karlskoga är i mycket stort poängbehov.
Max Selmers KB Karlskoga är i mycket stort poängbehov. Foto: Tomas Nilsson

Ny tung förlust för KB Karlskoga som alltså är i stort poängbehov.

– I slutändan går det inte att bjuda på mål och vi måste ju sätta våra lägen, vi har ju lägen varje match. Tittar man totalt sett på den här matchen var det absolut inte orättvist att Kumla vann men i antal målchanser var det ingen större skillnad, konstaterar Blom:

– Det är klart man är besviken. Kumla spelade som vi hade sagt innan och ändå gick vi lite i fällan att bjuda på kontringar som Kumla är vassa på.

Nästa match för KB är kvartsfinal i DM den 6 juni och det är Karlstad Fotboll som gästar Nobelstadion.

Stefan Blom är tränare i division 3-laget KB Karlskoga.
Stefan Blom är tränare i division 3-laget KB Karlskoga. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollIFK KumlaKB KarlskogaMarcus NilssonMax SelmerNobelstadionStefan Blom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.