Hoppa till huvudinnehållet

Slutet för Galleri Maja: ”Det är tråkigt”

Publicerad:
Sanna Seppänen ser med sorg på stägningen av Galleri Maja. (Arkivbild)
Sanna Seppänen ser med sorg på stägningen av Galleri Maja. (Arkivbild) Foto: Kajsa Juslin

Under våren togs beslutet att stänga ner Galleri Maja, den ateljé där unga konstnärer fått chansen att ställa ut sina verk. Galleriet, som från start var en temporär verksamhet i väntan på att biblioteksrummet skulle byggas om, har agerat rum åt många utställningar.

Redan vid startskottet var Galleri Maja en tillfällig verksamhet som fått husera i bibliotekets lokaler i väntan på ombyggnation. Galleriet har under tre års tid fungerat som en ateljé där främst lokalt unga konstnärer fått chansen att ställa ut sina verk och göra sig synliga i samhället.

Under åren som gått har verksamheten fungerat väldigt bra och kultursekreterare Sanna Seppänen menar därför på att det är väldigt tråkigt att beslut om att stänga ner galleriet nu tagits.

Varför har man beslutat att stänga ner?

– Lokalerna ska användas till annan biblioteksverksamhet. Det hålls just nu olika aktiviteter inom workshopskapande i biblioteket, bland annat något som kallas fantasilabbet, säger Seppänen och fortsätter:

– Men de lokalerna är mycket mindre och verksamheten behöver större utrymme samt att fantasilabbet behöver tillgång till vatten och avlopp som finns i anslutning till de lokalerna.

Seppänen berättar att trots att Galleri Maja stänger kommer det Lilla Galleriet, som finns i andra delar av bibliotekets lokaler just nu, att få vara kvar.

Sista utställningen på Galleri Maja är skapad av Elin Ekman och Maria Mustola, och hålls mellan 28 juni fram till och med 6 augusti. Därefter kommer galleriet att avvecklas.

Artikeltaggar

BibliotekKarlskogaNöje/KulturSanna SeppänenUtställningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.